In het daglicht: Kristin hannah

in het daglichtIn het daglicht
Auteur: Kristin Hannah
Uitgever: House Of Books
Bladzijden: 319
Jaar: 2003/2012

Elizabeth en Jack Shore trouwden jong, hebben twee dochters en trotseren nu de stormen van het gezinsleven. Wanneer de meisjes gaan studeren, wordt het erg stil in huis. Dan krijgt Jack de baan van zijn dromen aangeboden en zet Elizabeth haar eigen wensen opzij om hem te volgen naar New York. Eenmaal daar voelt Elizabeth zich verloren en leeg. Ze mist haar mooie strandhuis aan de kust van Oregon en ze mist de troostende armen van haar echtgenoot, die het veel te druk heeft met zijn nieuwe werk om samen met haar de sprankeling in hun huwelijk terug te vinden. Wanneer Elizabeths vader plotseling overlijdt, neemt ze een dramatische beslissing.

Mijn reactie van het boek ster3

Dit boek krijg van mij niet zoveel sterren als al haar andere boeken, een kleine drie sterren.
Als Jack de baan van zijn dromen krijgt brengt dit een ommekeer in het huwelijk, omdat dit voorheen ook al eens is gebeurd weet Elizabeth niet zo goed wat ze er mee aan moet, dit duurt eigenlijk tot het eind van het verhaal zo. Dit vind ik erg jammer omdat haar andere boeken zo mee slepend zijn.Elizabeth is een goede vriendin van Meghann  die we al tegen kwamen in het boek “Twee zusjes“, alleen is Meghann is dit boek nog vrijgezel, dus misschien had ik eerst dit deel moeten lezen en dan de andere, alhoewel  ze goed van elkaar los te lezen zijn had er wel een bepaalde volgorde in mogen zitten.
Ik blijf toch fan van haar boeken en hoop dat het volgende boek weer als vanouds is.

Reactie van het boek door Marjon ster517-07-2010

In dit boek speelt de vriendin van de hoofdpersoon uit het eerste boek van de omnibus een hoofdrol. En dit verhaal speelt zich eigenlijk eerder af, waardoor ik het jammer vind dat het niet in de juiste volgorde geplaatst is. Ze hebben niets met elkaar te maken, die twee verhalen en kunnen los van elkaar gelezen worden… Maar toch… Slordig van de uitgever vind ik. Over het boek zelf: Wat een heerlijk feelgood-boek. Thema in deze prachtige roman is wel dat je jezelf niet moet vergeten. Dat jouw klokje ook verder tikt als je je inzet voor anderen en je eigen wensen opzij zet. Vooral vrouwen hebben daar een handje van 😉 Dit boek heeft ook diepgang, herkenbaarheid en zoveel menselijkheid. Niemand is perfect; het leven ook niet en in dit boek leer je ook dat er niets voorspelbaar is.
bolklein

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: