De gloriedagen van Walter Gom : Marcel Vaarmeijer

de gloriedagenDe gloriedagen van Walter Gom
Auteur: Marcel Vaarmeijer
Bladzijden: 336
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
Jaar: 2015

De 26-jarige Iris Hauser begint met haar vreemde, intrigerende buurman Walter Gom een adviesbureau. Dat wordt een groot succes. Walter Gom heeft een oplossing voor elk probleem. Op zijn eigen onorthodoxe wijze helpt hij uitgebluste schrijvers, mislukte kunstenaars en stuurloze acteurs en vastgelopen huwelijken. Het BIB (Briljante Ideeën Bureau) verovert Nederland en het succes reikt zelfs tot in de hoogste maatschappelijke kringen. Wanneer een advies aan een minister volledig uit de hand loopt, beginnen de media een klopjacht op de mysterieuze adviseur. Wie is Walter Gom eigenlijk?

Reactie van het boek door Clasien ster3

Ik wist niet goed wat ik van dit boek mocht verwachten. Walter Gom is een bijzonder personage. Een man die naar eigen zeggen geen talenten heeft en wiens grootste zorg is dat hij overlast ten alle tijde wil voorkomen.

In het begin is het moeilijk om in het verhaal te komen. De 26-jarige Iris Hauser en Walter Gom zijn buren van elkaar en langzamerhand ontstaat er een vriendschap tussen de twee. Ik moest in het begin wennen aan de wisselende tijdstippen.

Wanneer Walter de gezinsleden van Iris, elk met hun eigen problemen, van advies voorziet, wordt het idee van BIB geboren. BIB is het eerste “Nederlandse Briljante Ideeën Bureau”. Walter Gom heeft een oplossing voor elk probleem.

In deze roman kun je lezen over de Nederlandse deelname aan de EU. Ook de nalatenschap van de Tweede Wereldoorlog is aanwezig. Commentaar wordt er gegeven op de Nederlandse samenleving en entertainmentindustrie. Zowel grappige scènes als de ontroerende fragmenten.

bolklein

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: