Blauwe Maandag (Frieda Klein 1): Nicci French

blauwemaandagBlauwe Maandag (Frieda Klein 1)
Auteur: Nicci French
Uitgever: Anthos
Jaar: 2011
Bladzijden 318

Frieda Klein is psychoanalytica. Ze leeft een strak georganiseerd leven, dat vooral gericht is op het helpen van anderen. Niet alleen haar patiënten, maar ook haar familie en vrienden kunnen altijd op haar rekenen. De onrust in haar hoofd probeert ze te verdrijven met lange nachtelijke wandelingen door haar geliefde Londen.
Frieda is ervan overtuigd dat wat zich in het hoofd van haar patiënten afspeelt controleerbaar is. Maar als een van haar patiënten vertelt dat hij ervan droomt een kind te hebben, met rood haar en sproeten, en kort daarna een jongetje verdwijnt dat aan die omschrijving voldoet, wordt Frieda geconfronteerd met de onbeheersbare werkelijkheid die zij altijd angstvallig buiten de deur heeft weten te houden.
Kan Friedas kennis van de menselijke geest de recherche helpen bij het vinden van het jongetje? Is er een verband met een ontvoeringszaak van tweeëntwintig jaar eerder? En zal de dader worden ontmaskerd?

Reactie van het boek door Marjon ster5

Ik las het boek al eerder maar was het meeste alweer kwijt. Deze keer kwam het boek dan ook anders op me over, meer spanning, meer interessante momenten. Zo zie je maar dat hoe je een boek vindt ook van het moment van lezen kan afhangen. Het verhaal zit goed in elkaar, leest snel en de korte hoofdstukken zorgen ervoor dat het je aandacht vasthoudt. Het boek is niet heel erg spannend, maar er loopt wel een rode draad van spanning doorheen. En daardoor wordt het toch een echte pageturner. Frieda blijft een beetje vaag en dat maakt je nieuwsgierig. Wie is zij? Wat is haar achtergrond? Dit alleen al maakt dat je het volgende boek van de serie ook wil lezen.

bolklein

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: