Twee zusjes: Kristin Hannah

twee zusjesTwee zusjes
Auteur: Kristin Hannah
Uitgever: The House of Books
Bladzijden: 344
Jaar: 2015/2003

Meghann is een succesvol echtscheidingsadvocaat. Jaren geleden werd zij, door een ruzie met haar stiefvader, gedwongen tot een hartverscheurende keuze waarmee ze de liefde van haar zus Claire verspeelde. Inmiddels gelooft Meghann helemaal niet meer in liefde en vriendschap.
Claire is voor de eerste keer in haar leven verliefd. Terwijl haar trouwdag nadert, neemt zij contact op met haar zus. Na meer dan twintig jaar zullen Meghann en Claire _ die denken niets meer met elkaar gemeen te hebben _ elkaar eindelijk weer zien. De moeilijke jeugd die zij samen deelden is echter nog lang niet vergeten.
Kristin Hannah was advocaat voordat ze fulltime met schrijven begon. Haar bestsellerromans, waaronder De wintertuin, De kleuren van de nacht en Twee zusjes, werden in meer dan 25 landen gepubliceerd. Kristin woont met haar man en zoon afwisselend in Washington en Hawaii.

Mening Mieke ster4

In dit mooie boek van Kristin Hannah maken we kennis met Meghann en Claire. Meg heeft altijd de zorg voor haar jongere zusje op zich genomen, omdat de moeder ( gescheiden van Sam) er vandoor ging om haar carrière te volgen. Ze verkoos een actrice te zijn boven het moederschap en zag haar dochters veel te weinig.

De geestelijke afstand tussen de twee zussen werd een feit toen Meg een succesvolle echtscheidingsadvocaat is geworden en Claire bij haar vader ging wonen. Deze Sam is de vader van Claire en Meg weet niet wie haar vader is. Dit heeft voor veel verdriet gezorgd. ..Waarom kon Sam geen vader voor haar zijn?

De moeder Elizabeth, kon ik geen sympathie voor opbrengen. Een egoïstische vrouw, die zes huwelijken achter de rug had. Als ze hoort dat Claire gaat trouwen, wil ze dat Claire de huwelijksdag verzet, want zij had toevallig die dag elders een afspraak. Zo’n soort vrouw is het…Gelukkig kunnen de zussen zich goed verweren tegen haar, wat ze dan ook met overtuiging doen. En dan is er Joe, een uiterlijk verwaarloosde en verdrietige man, die leeft als een zwerver.

Op het moment dat deze persoon in het verhaal is toegevoegd, werd het voor mij een stuk interessanter.

Meg zet haar werk op een laag pitje en vertrekt naar Claire om haar huwelijk te regelen..De beide zussen hebben eindelijk tijd voorelkaar en kunnen door veel gesprekken metelkaar te hebben, elkaar begrijpen en waarderen. Eén ding is altijd blijven bestaan: hun liefde voor elkaar, hoe verschillend ze ook zijn!

Ik heb als een klein minpuntje ervaren dat de aanloop naar het leren kennen van de hoofdpersonages wel erg uitgebreid was..Ik vond dat gedeelte wat langdradig. Dat had wat mij betreft wel wat korter gemogen en daarom geef ik 4 sterren in plaats van 5* Desalniettemin vond ik het een heerlijk meeslepend verhaal en ga zeker nog een ander boek van deze schrijfster lezen. Aanrader!

Mening Natasja ster5
Weer een boek van haar dat ik op sommige momenten met tranen in mijn ogen heb zitten lezen, hoe krijgt ze het steeds weer voor elkaar om zulke ontroerende boeken te schrijven?
Meghann en Claire die elkaar niet meer zien door onuitgesproken problemen en verdriet. Toch vinden ze een weg terug om weer samen te kunnen zijn. Je voelt gewoon de hartverwarmende band tussen de twee zussen. Het laat je dan ook niet meer los als je eenmaal in het verhaal zit. Dat komt ineens Joe in het verhaal, en ik had zoiets wat heeft die er ineens mee te maken? Maar dit word erg mooi toegevoegd aan het geheel van dit verhaal. De totaal verschillende zussen die samen één ding gemeen hebben “de liefde voor elkaar”.
Of dit boek een aanrader is? Nou zeker weten.

Mening Marjon ster513-07-2010

Wat een prachtig boek. Ik kwam er wat moeilijk in; het was een beetje balanceren tussen de verschillende hoofdpersonen, hun achtergrond, hun emotionele realtie onderling. Maar daarna tuimelde ik met een vaart het verhaal in en vond ik het heftig. Die band tussen de twee zussen, de misverstanden – het gevolg van niet praten met elkaar… Heel menselijk, heel verdrietig. En dan komt de kentering als een van de twee ziek wordt. Vooral de menselijkheid zegeviert. Kristin Hannah schrijft werelds; ik kan niet anders zeggen.

 

bolklein

 

5 gedachten over “Twee zusjes: Kristin Hannah

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: