Gebroken: Jennefer Mellink

gebroken2

Gebroken
Auteur: Jennefer Mellink
Jaar: 2014
Pagina’s: 215
Uitgever: Clavis Young Adult

 

Anna’s zestiende verjaardag loopt uit op een ramp. Tijdens haar feest wordt ze verkracht. Ze probeert de dader te vinden, maar iedereen in haar omgeving lijkt verdacht. Zodra ze een spoor heeft gevonden, wordt ze overmeesterd en ontvoerd. Maandenlang zit ze opgesloten in een pikdonkere ruimte. Als ze eindelijk weet te ontsnappen, heeft ze nog maar één doel: wraak.

Reactie van het boek door Mieke ster5

Ik kon niet wachten om dit boek te lezen, vanwege de goede recensies!
Ook trok de cover mij aan en de flaptekst. Ik ben verrast door deze schrijfster!
Wat een superspannend boek…Woow !! Dit is weer zo’n Young Adultboek die niet weg te leggen is.
Ik heb hem dan ook in één dag uitgelezen!

De proloog begint gelijk al goed en is wit op zwart gedrukt. De toon is gezet en vanaf dit moment wil je alleen maar doorlezen. De hoofdstukken zijn afwisselend tussen de hoofdpersoon Anna en de dader..

Als Anna haar zestiende verjaardag viert met haar vrienden en er ontzettend veel gedronken word, gaat het helemaal fout. Ze wordt op een brute wijze verkracht door iemand met een bivakmuts op..
Ze verteld aan niemand wat haar is overkomen, ook haar hartsvriendin niet. Anna is een naïef meisje, die denkt dat ze in haar uppie de dader kan ontmaskeren en dat komt haar zuur te staan.
Ze wordt in het bos overmeesterd door iemand die haar een flinke stroomstoot geeft en is hierdoor meteen uitgeschakeld. Ze heeft niet kunnen zien wie haar belager was. Als ze weer bijkomt merkt ze dat ze opgesloten is in een donkere omgeving en vast ligt aan een ketting..

Wàt een heerlijk debuut! Een fijne vlotte schrijfstijl en geloofwaardige personages maken dat je door het boek heen vliegt. Een geweldig plot, die ik niet zag aankomen. Ik vind dit boek een dikke aanrader en krijgt van mij 5*

 

Reactie van het boek door: Clasien ster54-09-2014

Wauw wat een verhaal. Anna viert haar Sweet sixteen feest thuis, terwijl haar ouders op vakantie zijn en nergens vanaf weten. Tijdens dit feest vind er een afschuwelijke gebeurtenis plaats. Anna houdt dit voor zichzelf en gaat in haar eentje uitzoeken wie haar verkrachter is. Dit verandert haar leven totaal. Het verhaal is boeiend geschreven, goed neergezette personages. Anna vind ik wel een beetje naïef omdat ze denkt alles in eigen hand te moeten nemen. Bovendien trekt ze haar hartsvriendin in deze ellende mee. Het plot is geweldig. Ik had een dader in gedachte, maar zat er finaal naast.

bolklein

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: