Kil: Mel Wallis de Vries

kilKil
Auteur: Mel Wallis de Vries
Bladzijden: 53
Jaar: 2015
Uitgeverij: de Fontein Tirion

Hoe ver ga jij voor iemand van wie je houdt? Lees Kil, de spannende jeugdthriller van Mel Wallis de Vries, meervoudig winnares van de Prijs van de Jonge Jury.
Op een verlaten industrieterrein wordt het lichaam van een meisje gevonden. Het lijkt het werk van een wrede moordenaar. De politie staat voor een raadsel. Wat is er met haar gebeurd? En vooral: waarom? Steeds meer ijzingwekkende details komen boven…

Reactie van het boek door Mieke ster5

Dit is weer een echte Mel Wallis de Vries boek! Ze weet vanaf de eerste bladzijde je aandacht vast te houden door de spanningsboog. Wat is dit toch een heerlijk YA schrijfster. Ik heb al haar boeken gelezen en staan te pronken in mijn boekenkast! Een knap geschreven boek(je) waar de personages goed uit de verf komen en het plot toch weer anders is als je denkt, tijdens het lezen!

Tyrza wordt overvallen in een tunneltje en naar een visafslag gebracht, waar ze terecht komt in een koelcel.
De overvaller Jonathan – die een arts in opleiding is – wil haar nieren om zijn zusje te kunnen redden, zij heeft geen levensverwachtingen meer zonder donor nieren. Bij elk nieuw hoofdstuk lees je hoe Tyrza’s lichaams temperatuur daalt en als ze de juiste temperatuur heeft, maakt Jonathan zich klaar om haar te opereren. Superspannend boekje van 50 blz. Een dikke aanrader en krijgt 5*
Reactie van het boek door Clasien ster516-5-2015

Dit is een kort verhaal over orgaandonor. In de hoofdrol de 17-jarige Tyrza de Groot die voor bloedonderzoek naar de huisarts moet. Hier nemen ze bloedmonsters van haar.
De huisarts in opleiding die verbonden is aan deze huisartsenpraktijk, heeft een zusje Eline die ernstig ziek is en nieuwe nieren nodig heeft.

Wanneer Tyrza op een dag na huis fiets, verdwijnt ze in het fietstunneltje en wordt wakker in “een gevangenis van ijs”, dit blijkt een oude visafdeling te zijn.
Jonathan heeft haar bloedgroep gecontroleerd en weet dat Tyrza een perfecte nierdonor zal zijn.
Tyrza is al het tweede meisje dat hiervoor in aanmerking komt, bij de eerste ging het fout en deze wordt dood teruggevonden met bevriezingsverschijnselen en een grote operatiewond.

Je volgt het bovenstaande verhaal en daarnaast het verhaal van de Forensische opsporingsdienst Peter Elsinga, Thomas Beek in opleiding en forensisch onderzoekster Julia Fisscher.

Ondanks dat dit een kort verhaal van ruim 50 pagina’s is, heeft het een hoog spanningsgehalte. Zeer goed geschreven tot in details, uitgewerkte karakters. Er zit zelfs een niet verwachtte wending in dit boek.

” Dit meisje redt het wel, denk ik. Ze is beschadigd, maar niet kapot”.

Mening Natasja

Wat een spanning en sensatie in dit kleine verhaal zeg, wauw erg goed.
Je stap in het verhaal om het vervolgens niet meer weg te leggen.
Het verhaal word afgewisseld tussen Tyrza en de politie, wat het erg aangenaam maakt.
Zo kom je steeds meer te weten wat er nu uiteindelijk gebeurd is.
Voor mij snel meer van Mel Walles de Vries. Aanrader!

bolklein

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: