Vive la France: Linda van Rijn

viveVive la France
Auteur: Linda van Rijn
Uitgever: Uitgeverij Marmer Boeken BV
Jaar: 2015

De kampeervakantie van Esther en Rob wordt overschaduwd door zijn vreemde gedrag. Als Esther met haar dochter terugkeert van een dagje Parijs, is alles op slag anders…

De gezellige kampeervakantie met het gezin, verloopt de eerste dagen precies zoals Esther de Koning had gedacht en gehoopt. Niet voor niets had ze er enorm naar uitgezien om weer eens lekker met zijn drie‘n op vakantie te gaan.
Maar al snel begint haar man Rob zich vreemd te gedragen, hij heeft weinig aandacht voor zijn gezin en zit continu op zijn telefoon. Er ontstaan irritaties, vooral bij Esther. Die bereiken een hoogtepunt als Rob ineens en zonder reden van camping wil veranderen. Nu is niet alleen Esther maar ook Isa de dupe van zijn vreemde gedrag.

Op de nieuwe camping lijkt het beter te gaan, maar dat is slechts van korte duur. Rob schuift het af op problemen op zijn werk, maar Esther kan dat maar moeilijk geloven. Als Esther en Isa terugkeren van een dagje shoppen in Parijs, is Rob er niet om hen op te halen van het station. Ook reageert hij niet op de oproepen en berichtjes. Maakt Rob het nu al te bont of is er heel iets anders aan de hand.

Reactie van het boek door Mieke sterster

Mijn verwachtingen waren al niet te hooggespannen, maar toch wilde ik dit boek lezen omdat de tekst op de achterflap mij wel aansprak. Na een paar heftige boeken van ‘zelfdoding’ was ik toe aan iets ontspannends. Dit boek was ontspannend, eigenlijk TE, want het verhaal kabbelt een beetje voort.

Rob en Esther besluiten om naar een camping in Frankrijk te gaan met hun 12 jarige dochter Isa.
Daar aangekomen, merkt Esther dat Rob onafscheidelijk is van zijn telefoon tot grote ergenis van Esther.
De gezelligheid is ver te zoeken en als Esther vraagt waarom hij zo nerveus wordt van de berichten die steeds binnenkomen, zegt hij dat het op het werk niet goed gaat…Intussentijd leren ze Barry en Ingrid kennen die ook op deze camping staan en ze sluiten zich aan bij deze Nederlandse campingbuurtjes.

Abrupt en zonder een goede reden kapt Rob deze vakantie af en wil naar een andere camping, tot ergenis van Esther en in het bijzonder van dochter Isa, die daar een paar leuke meiden heeft ontmoet om de tijd leuk door te komen. Ze vinden een andere camping en zijn nog maar net geïnstalleerd, als ze ontdekken dat hun overbuurtjes Barry en Ingrid zijn. Waarom zijn ze hun achterna gekomen?

Het verhaal kabbelt maar wat voort, zonder enige spanning en als Rob voorstelt om een dagje naar Parijs te gaan, lijkt het weer een beetje interressant te worden. Op het laatste moment wil Rob niet mee en gaan Esther en Isa samen een dagje shoppen in Parijs. Ook dit gedeelte is niet echt boeiend!
Als Rob niet bij het station staat om hun op te halen begint er een beetje spanning te komen en dan is het boek bijna uit. Het plot is vergezocht en ongeloofwaardig! Ik snap niet dat dit boek onder de genre thrillers uitgegeven wordt, want dat is het beslist niet. Geen aanrader!

bolklein

2 gedachten over “Vive la France: Linda van Rijn

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

<span>%d</span> bloggers liken dit: