Oerslank: Yvonne van Stigt

oerslankOerslank
Auteur: Yvonne van Stigt
Uitgever: Uitgeverij de (R)evolutie
Jaar: 2014
Bladzijden: 274

We geven miljarden uit aan ‘gezondheidszorg’ en toch worden we met z’n allen steeds dikker en ongezonder. Het is duidelijk: het roer moet om! In Oerslank biedt Yvonne van Stigt de lezer een persoonlijke handleiding op de weg naar een gezond lichaam en een (blijvend) gezond gewicht.

Oerslank is een gids, een persoonlijke handleiding op de weg naar een gezond lichaam en een gezond gewicht. Oerslank geeft je inzicht in hoe je lichaam werkt en laat je ontdekken waar het bij jou mis gaat. Oerslank laat je zien waarom jij niet afvalt, ook al doe je nog zo je best. Als je dit boek uit hebt, snap je dat je je niet schuldig hoeft te voelen omdat voorgaande diëten niet werkten. Je lichaam doet precies waar het voor ontworpen is: overleven!

Het is tijd om zelf het heft in handen te nemen. Oerslank helpt je om je levensstijl aan te passen aan wat goed is voor jouw lichaam. Je hoeft het niet alleen te doen! Er zijn begeleiders die je coachen en ondersteunen op deze inspirerende tocht.

Yvonne van Stigt is auteur van diverse boeken over oervoeding. In Oerslank geeft zij een overzicht van de mogelijke verstoringen in het lichaam die bij gewichtsverlies een rol kunnen spelen. Zij schrijft vanuit haar eigen ervaring, haar eigen zoektocht naar een gezond lichaam met een gezond gewicht. Yvonne is Master of Science in de klinische psycho-neuro-immunologie, een studie die zij volgde en voltooide aan de Universiteit van Gerona (Spanje). De psycho-neuro-immunologie is een jonge wetenschappelijke stroming die naar lichamelijke processen kijkt op basis van de evolutionaire ontwikkeling van de mens.

Reactie van het boek door Marjon ster5

Ik koop liever geen boek met zo’n titel, hoe ik ook achter oervoeding sta. Dat komt omdat ik dan denk dat zo’n boek alleen maar over afvallen gaat. Maar toen las ik ergens dat het wel over meer gaat dan een gezond gewicht hebben en heb ik het uiteindelijk gekocht.

Het is absoluut een aanrader voor iemand met over- of ondergewicht. Er wordt wederom uitgelegd dat overgewicht niets te maken heeft met het simpele idee van teveel eten en te weinig bewegen. Was het maar zo simpel! Er spelen veel meer factoren mee. Ook is het idee van iemand met ondergewicht die zich moet gaan voeden met slagroomgebakjes en snacks ook niet prettig.

Het boek gaat uit van oervoeding (geen zuivel, gluten en suiker en wel groente, fruit, vlees, vis, noten en zaden).

Het gaat in op allerlei kwalen die wij maar normaal vinden en we meestal onderdrukken met behulp van medicijnen. Denk aan gewrichtsontstekingen, onverklaarbare pijnen, schimmels, niet goed functionerende schildklier, diabetes, slijmbeursontsteking, enz. De boosdoener is bijna altijd voeding: vooral gluten, zuivel en suiker bevorderen die ellende. En dan kun je zo’n aandoening onderdrukken, maar je haalt de oorzaak niet weg. Dit boek komt wel met gezonde oplossingen aandragen. Ook wordt er duidelijk uitgelegd waarom we vaak geen zin hebben om te bewegen.

Hoe te eten, waar moet je op letten, hoe zit het met stress, prikkels van buitenaf, enzovoort. Het is heel verhelderend, heel direct en prettig geschreven, al zal een leek af en toe struikelen over de officiële termen en aanduidingen. Achterin het boek zit onder andere nog een bijlage met voordeelmenu’s en informatie over vitamines en mineralen. Er wordt geregeld verwezen naar de website http://www.oerslank.nu.

Aanrader voor iedereen met een niet gezond gewicht of welke kwalen en aandoeningen dan ook!

bolklein

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: