Nikki: Tim Notten

nikkiNikki
Auteur: Tim Notten
Bladzijden: 384
Uitgeverij: De Fontein
Jaar: 2015

Het gaat goed met Simon. Samen met zijn vriendin Laura heeft hij een kapitale villa gekocht en zijn ICT-bedrijf floreert. Dan belandt hij na een uit de hand gelopen feestje in bed met zijn veel jongere collega, de mysterieuze Nikki. Dit mondt uit in een buitenechtelijke affaire. Wanneer Simon naar Nikki toegaat om een eind te maken aan de relatie, treft hij haar zwaargewond in bed aan. Simon is vastbesloten om de waarheid over Nikki’s verleden boven tafel te krijgen. Daarbij zet hij niet alleen zijn relatie maar ook zijn bedrijf op het spel..

Reactie van het boek door Clasien ster4

Dit boek kreeg ik als recensie-exemplaar. Tim Notten was voor mij een onbekende schrijver. Met Nikki heeft hij een goede spannende thriller geschreven. De voorkant spreekt voor zich, die mooie dame kan alleen maar Nikki zijn. De titel: Nikki het fatale spel van een hacker geeft precies de inhoud van het verhaal weer.

Het verhaal gaat over het bedrijf Net Werk en zijn medewerkers. Het bedrijf doet in computerbeveiligingen op hoog niveau. Nikki werkt pas drie maanden bij Net Werk en is onmisbaar. “Ze hackt en manipuleert een firewall met hetzelfde gemak als waarmee een normaal mens koffiezet of een eitje bakt”. Simon, de baas, heeft een verhouding met Nikki “Nikki ja. Een hertje op stilettohakken van tien centimeter. Wat doet dat hier? Deze dame komt van een andere planeet”.

Wanneer Sean, een freelancer voor Britse dagbladen, in Bangkok achter de tralies terechtkomt omdat hij er ingeluisd is, verdacht van aanzetten tot prostitutie en seksuele exp loitatie van minderjarigen, begint de ellende. Bart, directeur van de UFPA Unlimited Free Press Association, heeft via Sean een laptop in handen gekregen die zwaar beveiligd is en vraagt Net Werk deze te kraken. De laptop is alles wat ze hebben. Via deze laptop komt er een virus vrij die in alle mediamiddelen terecht komt. Ook wordt Simon afgeluisterd via zijn mobiel thuis en er staan vreemde mannen bij zijn huis.

Nikki blijkt in groot gevaar, er vindt een poging tot moord plaats, het TGO Team (Team Grootschalig Onderzoek) ontdekt kinderporno op de laptop van een vooraanstaand politicus. Vanaf dit moment gebeuren er allerlei spannende gebeurtenissen. Achteraf blijkt Nikki niet wat men dacht, ze is een verrassingscarrousel.

Een boek vol spanning en wendingen. Een thriller voor liefhebbers van cybercrime. Twee verhaallijnen, het vreemdgaan van Simon, getrouwd met Laura, hun verhuizing en de dagelijkse beslommeringen. Daarnaast het cybercrime verhaal. Soms vond ik als digibeet dit gedeelte te uitgebreid en ging mij de techniek te ver. Al met al een goed boek om te lezen.

bolklein

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: