Crush: Ellen de Vriend

crushCrush
Auteur: Ellen De Vriend
Jaar: 2014
Pagina’s.: 217
Uitgever: Link Uitgeverij

Mikkie (14) en haar tweelingbroer Daan verheugen zich op de zomervakantie die net is aangebroken. Vooral Mikkie heeft iets om naar uit te kijken. Al een paar jaar komt haar beste vriendin, Louana, in de zomervakantie van Bonaire naar Zoutelande om bij haar oma te logeren. Als Louana van haar oma op moet trekken met haar neef Steve (15), die met zijn ouders op een camping in Zoutelande staat, besluiten de vriendinnen om er maar het beste van te maken. Mikkie ziet de vakantie ineens veel minder somber in als ze Steve ontmoet. Ze wordt tot over haar oren verliefd. De vier jongeren trekken samen op. De spontane levenslustige Louana; nuchtere Zeeuwse Daan; stoere stadsjongen Steve en de verlegen en onzekere Mikkie. De vier gaan in het Bunkermuseum kijken en Louana ziet dan achter een deur waarop ‘privé’ staat, in het halfdonker, een man liggen. De vier tieners gaan op onderzoek uit, wat veel hilariteit oplevert maar ook het begin is van een bloedstollende zoektocht. Dan verdwijnt Louana. Wat is er gebeurd? Wie heeft het gedaan? En wat is er allemaal met Steve aan de hand?

Reactie van het boek door Mieke ster5

Dit is een Young Adult thriller, één van mijn favoriete genres! Wat een lekker spannend boek met geloofwaardige personages…Het verhaal speelt zich af in Zoutelande, een voor mij onbekende plaats, maar deze plek is zo gedetailleerd beschreven, dat ik het gevoel kreeg er ooit eens geweest te zijn.
Ik heb dit boek als papieren exemplaar gelezen en bovenaan de kaft staat: “Hopeloos verliefd op de foute jongen…En dan verdwijnt haar beste vriendin” Door deze tekst alleen al kreeg ik erg veel zin aan om dit boek te lezen. Wàt een heerlijk spannend verhaal en vanaf de proloog kan je niet meer stoppen. Heb dit boek in één dag uitgelezen en ik zal zeker een volgend boek van deze schrijfster gaan lezen.
Wat mij betreft een dikke aanrader vanwege een fijne schrijfstijl, goed thema, geloofwaardigheid en bovenal een fantastisch plot die ik niet zag aankomen! Chapeau Ellen de Vriend!
Reactie van het boek door Clasien ster513-01-2015

Dit is het tweede boek van Ellen De Vriend en wat voor één. Dit boek valt onder de Young adults, maar is zeker ook een aanrader voor volwassenen. Spanning, kalverliefde en vriendschap. De tweeling Daan en Mikkie wonen in Zoutelande, ook deze zomer komt Louana, de hartsvriendin van Mikkie, bij haar oma logeren. Het wordt weer een leuke tijd, helaas is ook Steve dit jaar in dit dorp op vakantie en Louana heeft beloofd ook met hem op te trekken. Met z’n vieren gaan ze erop uit. Tijdens het bezichtigen van de Duitse bunkers denkt Louana een lijk gezien te hebben, dit loopt uit op een gruwelijke verdwijning met alle gevolgen van dien. Steve blijkt niet degene te zijn waar zijn vrienden hem voor aanzien, hij is geen lieverdje. Ondanks de waarschuwing wordt Mikkie verliefd op hem. Dit verhaal verteld de hardheid van de drugswereld. Schijn bedriegt, je kunt niemand vertrouwen.
De personages zijn goed uitgewerkt, vooral Steve is goed neergezet. Jammer vind ik het dat je niet meer leest hoe het hem verder vergaat. Hij heeft heel wat op zijn kerfstok. Ook krijg je een kijkje in Zoutelande en de Zeeuwse kust.
De titel “Crush” is goed gekozen, omdat Mikkie door haar liefde voor Steve, niet meer normaal kan denken en de foute kant van hem niet ziet en goedpraat.

Ellen De Vriend heef een eigen Tekstbureau. Haar debuut “Bitterzoet” heb ik ook gelezen en gewaardeerd met 4*.

bolklein

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: