Een huis in Frankrijk: Eva de Wit

een huis in frankrijkEen huis in Frankrijk
Auteur: Eva de Wit
Uitgever: Zomer & Keuning
Bladzijden: 304
Jaar: 2015

Een huis in Frankrijk
Rendez-vous van vier vriendinnen waardoor alles verandert
Suus heeft het misschien nog het best op orde. Maar ook dat is schijn, want zij heeft grote financiële problemen… en is ongepland zwanger van een derde kindje.
Als de vier vroegere vriendinnen bij elkaar komen in Melanies huis in Frankrijk, blijkt dat niemand het zo goed voor elkaar heeft als ze graag zou willen. De vrouwen slaan de handen ineen om het tij te keren.

Mijn reactie van het boek ster5
Dit zijn nou van die boeken die ik zo graag lees, ze geven je ontspanning en ontzettend veel leesplezier. Ook de cover van het boek spreekt al boekdelen, prachtig.
De vier vriendinnen Suus, Melanie, Jessica en Nina hebben allemaal wel de nodige ellende in hun leven meegemaakt, en het komt dan ook erg goed uit als ze een mail krijgen van Melanie om bij elkaar te komen in het geweldig mooie huis in Frankrijk. Maar bestaat die vriendschap nog wel? Of moeten ze elkaar weer leren kennen en eerlijk zijn over alles in hun leven?
Ik denk ook dat iedereen, dat als je terug kijkt in je leven de nodige problemen heeft gehad, zoals ze meestal zeggen ieder huisje heeft zijn kruisje, en word je vaak niet gevormd door wat je mee maakt in je leven?
Dit vind ik geweldig neer gezet in dit verhaal, maar niet alleen de dames hebben een rol in dit boek, vergeet ook Marie niet, wat een lieve vrouw, gewoon een engel.
Een hele fijne duidelijke schrijfwijze, het enige nadeel vond ik, dat het zo snel uit was.

bolklein

3 gedachten over “Een huis in Frankrijk: Eva de Wit

Voeg uw reactie toe

  1. Dit boek staat echt heel hoog op mijn lijstje! Alleen al de voorkant inderdaad. Maar als ik dan lees hoe jij het boek hebt ervaren en dan ook nog 5 sterren aan geeft, kan het niet anders dan dat ik het ook een mooi boek vind.

  2. En ik heb het gelezen!

    Wat een heerlijk ongecompliceerd boek met een verrassende diepgang. Vier vriendinnen van weleer ontmoeten elkaar na jaren en willen niet tegenover de anderen toegeven dat ze niet gelukkig zijn. Hun problemen zijn serieuze problemen, maar worden niet erg uitgediept. Het vreemde is dat hun huishoudster Marie juist diepgang in het verhaal brengt met haar mensenkennis en wijsheid. De sfeer van Frankrijk en vakantie is heerlijk in het verhaal verwerkt, het verhaal leest lekker weg. Een echte feel good-roman.

    ****

    Marjon.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: