Zack: Mons Kallentoft & Markus Lutteman (zack1)

Zack-1Zack (Zack 1)
Auteurs: Mons Kallentoft & Markus Lutteman
Uitgever: Xanders Uitgevers
Jaar: 2015
Bladzijden: 320
Ontmoet inspecteur Zack Herry, een held die als een eigentijdse Hercules in gevecht is met de onderwereld van Stockholm. Zack is gek op zijn baan maar ook op het nachtleven met de verleidelijke drugs- en clubscene van de Zweedse hoofdstad. Zack zou als politieman beter moeten weten. Vier Thaise masseuses worden dood gevonden. Het lichaam van een vijfde wordt kort daarop zwaar verminkt aangetroffen net buiten een ziekenhuis. De sporen op haar lichaam zijn zo heftig dat het lijkt of ze door een dier is aangevallen. Wie is het zieke brein achter de vijf moorden? Gaat het hier om vrouwenhaat, racisme of mensenhandel? Een ding is zeker: zolang Zack Herry en zijn collega Deniz de zaak niet oplossen, zullen meer moorden volgen. ZACK is het eerste deel uit de nieuwe Zweedse topserie, van de hand van bestsellerschrijver Mons Kallentoft.

Reactie van het boek door Marjon ster5

Het boek begint onmiddellijk op snelheid en die snelheid wordt er in gehouden. Hoofdpersoon Zack is dan ook supersnel. Hij is erg fysiek ingesteld. Zijn jeugd vond plaats aan de zelfkant van de maatschappij (hij vertoeft vaak in het verleden) maar hij heeft zich opgewerkt tot politie inspecteur. Toch is hij niet vies van een beetje cocaïne, illegale dansfeesten en heeft hij een vriend die drugs dealt. Maar hij heeft vooral gevoel voor gerechtigheid en dat drijft hem de moordzaak op 4 vrouwen op te lossen. Wat zit er precies achter? Lang is dat niet duidelijk.
Het boek is spannend vanaf de eerste bladzijde en die spanning blijft er in. Het boek is lastig weg te leggen.
Dit is het eerste deel van een serie en ik las het boek omdat er een vergelijking werd getrokken met de Millennium-trilogie. Maar dat vind ik volkomen onterecht. Deze thriller is eigenlijk niet goed te vergelijken. En persoonlijk weet ik niet of ik de andere delen nog wil lezen. Maar dat komt omdat ik eigenlijk niet meer zo gek ben op thrillers in het algemeen, vooral niet die van het bloederige type. Maar bij thriller-liefhebbers zal dit zeker in de smaak vallen. Juist omdat Zack zo controversieel is. Aanrader dus!

bolklein

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: