Comfort food: Janneke Vreugdenhil

comfortfoodComfort food
Auteur: Janneke Vreugdenhil
Uitgever: Nieuw Amsterdam
Jaar: 2015
Bladzijden: 176

Verfrissende heruitgave van boek vol recepten voor instant geluk Janneke Vreugdenhil schrijft met veel bevlogenheid en humor over eten en geeft haar artikelen en boeken altijd die persoonlijke ‘Janneke touch’: een nuchtere kijk op koken en eten in combinatie met een uitstekend gevoel voor smaak en een originele twist aan elk gerecht. Het allerlekkerste comfort food – een hernieuwde uitgave van het eerder verschenen Comfort food – is Janneke ten voeten uit. Van de uiensoep met cognac en kaastoast tot haar favoriete chocolademousse, het is allemaal even lekker en maakbaar. Eten om gelukkig van te worden.

Reactie van het boek door Marjon ster5

Eten om gelukkig van te worden… Dat kan iedereen wel zeggen. Maar toen ik alleen al het boek in handen had, werd ik daar heel blij van. Want het ziet er zeer aantrekkelijk uit, is handzaam, bladert heel prettig door en het staat vol met makkelijk te bereiden recepten. Het boek is ingedeeld in de volgende hoofdstukken: Slow Start, Chocoholica, Retro, Soeptherapie, Troosteten, Ovenwarmte, Zoet en Voor Jezelf. Elk hoofdstuk bevat wel iets voor iedereen. De recepten zijn uniek, maar niet ingewikkeld en er zijn niet te veel of te lastige ingrediënten voor nodig. Uiteraard is het boek uitgebreid voorzien van foto’s die je inspireren. Ik maakte een aantal gerechten uit het boek die heel simpel waren, maar een verrassend lekker effect hadden. Twee ervan zijn Pasta Al Forno (uit het hoofdstuk Ovenwarmte) en Mijn Chocolademousse uit Chocoholica. De Pasta Al Forno heb ik nu al meerdere keren gemaakt, dat is echt zo’n recept dat makkelijk vooraf te maken is en waar je wel of geen vlees aan kan toevoegen.

PastaalfornoPasta al Forno

Chocolademousse-collageChocolade Mousse

Ik weet nu al dat ik dit kookboek er nog vaak bij ga pakken en er veel uit zal maken. Wat een fantastisch kookboek om erbij te hebben. Aanrader!

bolklein

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: