Een vreemdeling in Cornwall: Liz Fenwick

een vreemdeling in cornwallEen vreemdeling in Cornwall
Auteur: Liz Fenwick
Uitgever: Boekerij
Bladzijden: 320
Jaar: 2015

Als de bejaarde Jaunty, die een teruggetrokken bestaan leidt, te zwak wordt om voor zichzelf te zorgen, trekt haar kleindochter Gabriela bij haar in. Samen wonen ze in Jaunty’s afgelegen huis aan Frenchman’s Creek. Ooit was de oudere vrouw een bekend kunstenares. Nu, aan het einde van haar leven, vindt ze geen rust; ze wordt achtervolgd door herinneringen, vooral aan het vergaan van het schip de Lancasteria in de oorlog. Op een stormachtige dag klopt er een knappe vreemdeling bij hen aan. Deze Finn heeft een schilderij van een zeilboot geërfd. De zoektocht naar de oorsprong ervan heeft hem naar dit prachtige binnenwater in Cornwall geleid. Gabriela en Jaunty kunnen hem verder helpen, maar daarbij komt er een opmerkelijk verhaal over liefde en misleiding aan het licht…

 

Mijn reactie van het boek ster4

Doordat de verhalen van Jauntry soms van het heden naar verleden gingen in een brief vorm, was het soms wat rommelig en je moest goed lezen over welke tijd dat het ging.
En toch heb ik genoten van dit boek, het zit vol leugens, en niemand schijnt te zijn wie je denkt dat ze zijn. Het is een heel gepuzzel maar je leeft mee om alles wat er in het verleden is gebeurd.
Ik vind dat Jauntry als persoon geweldig neer gezet word, een tof mens in mijn ogen, maar dat heb ik vaak in boeken waar oudere mensen een grote rol in spelen. De geheimzinnige vreemdeling is ook iemand die je in je hart sluit. Ook Gabriella heeft een verleden en is zij wel wie ze denkt dat ze is. Kortom een boek dat je als lezer mee ontrafeld tijdens het lezen.

bolklein

Een gedachte over “Een vreemdeling in Cornwall: Liz Fenwick

Voeg uw reactie toe

  1. Tja, als ik het zo lees, is het toch echt ook een boek voor mij, maar als ik er weer aan denk, hoe ik me er doorheen moest worstelen, denk ik niet dat ik het ooit nog probeer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: