Examendeal: Margje Woodrow

examendealExamendeal
Auteur: Margje Woodrow
Uitgever: J.H. Gottmer / H.J.W. Becht BV
Bladzijden: 112
Jaar: 2013

In de week voor haar schoolexamens hoort Kiki op het toilet van school twee meisjes smoezen over het bestellen van examenopgaven. Wie die meisjes zijn, weet ze niet, maar wat haar te doen staat wél: ze móét erachter komen waar die examens te koop zijn. Niet alleen voor zichzelf, maar ook voor haar vrienden. Want zonder voorkennis halen ze hun diploma nooit! Dat haar keuze een heel gevaarlijke is, zeker omdat Kiki’s vader op haar school lesgeeft, wordt al snel duidelijk. Voor ze het weet raakt Kiki verstrikt in een web van intriges, waar niemand haar uit lijkt te kunnen redden: niet haar hechte vriendenclubje, en zelfs niet haar stoere vriendje Mick.

Reactie van het boek door Mieke ster5

Heerlijk om te lezen hoe het op de middelbare scholen toegaat in de examentijd. Iedereen is behoorlijk gestressed en de meesten om het feit omdat ze niet genoeg voorbereid zijn. Op het laatste moment de leerstof tot je te nemen is de fout die iedereen van het vriendengroepje heeft begaan en als je dan leest dat Kiki een gesprek afgeluisterd heeft over het bestellen van examenopgaven, lijkt hier de ideale oplossing gevonden te zijn. Ze moet er alleen nog achter zien te komen wie die meisjes waren die dit gesprek voerden. Dus Kiki gaat op onderzoek uit. Als alles op rolletjes schijnt te gaan, gaat het onverwachts helemaal fout. Wat heeft haar vader ( die ook docent is ) ermee te maken?
Voor ze het weet raakt Kiki verstrikt in een web van intriges, leugens en een gevaarlijke situatie!

Ik heb van dit debuut genoten en heb het in één adem uitgelezen! Een vlotte en gemakkelijke schrijfstijl, geen moment saai en boeiend, maakt dat ik het boek 5* geef! Een heerlijke Young Adult boek!
bolklein

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: