Winter in de bergen: Susan Wiggs (Avalon 2)

winterindebergenWinter in de bergen
Auteur: Susan Wiggs
Uitgever: Harlequin
Bladzijden: 446

Zo op het eerste gezicht leidt Jenny Majesky een heerlijk leven. Ze heeft een rustig, beschermd bestaan in Avalon, het rustieke bergstadje waar ze is opgegroeid. Als uitbaatster van de lokale bakkerij, die al generaties in haar familie is, kent ze iedereen. En omdat ze een wekelijkse column heeft waarin ze aan de hand van de recepten van haar grootmoeder over eten schrijft, is ze zelfs een beetje beroemd.
Rustig, ideaal, evenwichtig…. ware het niet dat ook Rourke McKnight in Avalon woont. Rourke, de man van wie ze zielsveel houdt, maar die onbereikbaar voor haar is. In hun gezamelijke verleden is iets verschrikkelijks gebeurd, iets wat hen er al jaren van weerhoudt toe te geven aan hun gevoelens voor elkaar. Hoeveel pijn het haar ook doet, ze weet dat ze Rourke beter op een afstand kan houden. En hij, op zijn beurt, doet zijn uiterste best haar te ontlopen.
Als een uitslaande brand Jenny’s huis in de as legt en Rourke, als hoofd van politie, erbij wordt geroepen, worden beiden echter gedwongen de confrontatie met het verleden aan te gaan…

Mijn reactie van het boek ster5

Volgens mij mag je als fan van de Virgin serie van Robyn Carr, deze ook echt niet missen. Prachtige verhalen van mensen die je in ieder deel wel weer terug gaat zien. Ook dit verhaal is meeslepend, verdrietig en soms spannend. Een boek wat wederom moeilijk weg te leggen is. Je krijgt er een heerlijk familie gevoel van, het is ook net of je ze allemaal persoonlijk gaat kennen. Personen zijn goed uitgewerkt en je gaat van ze houden.

Reactie van het boek door Marjon ster528-2-2015

Deel 2 van de Avalon-serie is enigszins opgezet als het eerste deel: er wordt geregeld teruggegrepen naar het verleden. Dit is nodig om dingen uit het heden duidelijk te maken. Verwarrend is het niet, al moet je wel even opletten omdat er dan weer vanuit de jaren 80 en dan vanuit de jaren 90 verteld wordt. Jenny maakt nogal wat mee in dit boek en haar emoties zijn goed neergezet, maar soms had ik een emotionelere reactie verwacht. Naast haar verhaallijn, loopt die van Daisy. Ze speelt geen hoofdrol, maar maakt een belangrijke verandering door. Halverwege het boek wordt de spanning opeens opgevoerd en besef je ook dat het verhaal van Mariska nog niet af is. En aan het einde wordt het opeens heel spannend, maar wordt er ook veel duidelijk. Maar alles samenvattend: het is een heerlijk verhaal, het leest als een trein, de karakters zijn heel herkenbaar en je wil maar een ding: verder lezen!

zomeraanhetmeer1 winterindebergen zon op het water samenophetijs

Ook verkrijgbaar als bundel

Avalon-bundel

bolklein

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: