Moord op school: Rom Molemaker

moord op schoolMoord op school
Auteur: Rom Molemaker
Uitgever: Uitgeverij Holland
Jaar: 2015
Bladzijden: 190

Jorick weet dat hij nooit had moeten gaan kijken op de plaats delict. Stom van hem. Maar iedereen was in paniek, niemand dacht na. Een moord op school, dat geloof je toch niet? Nog nooit had hij de kou van de dood van zo dichtbij gevoeld. De nietsziende ogen van de dode zullen hem voor altijd achtervolgen. Maar de straf voor zijn onbezonnen actie blijkt vele malen groter…

Reactie van het boek door Clasien ster5

Savanne en Jorick. Hij, Jorick Bergzoon, bruine ogen, krullend haar en nieuwsgierig van aard.
Zij, Savanne Mercks, lang donkerblond haar, bruine ogen en borsten waar je u tegen zegt. Een chick die er wezen mag.

Wanneer er een moord plaatsvindt, in het werkhok van de conciërges, op het Willem Joseph van Ghent College, is Jorick als tweede op de plaats delict. Zijn nieuwsgierigheid speelt hem parten. In een onbezonnen moment neemt hij de portemonnee die naast het lijk van conciërge Kathagen ligt mee. In de portemonnee zit naast geld ook een briefje met 8cijferige nummers.

Savanne leeft een geheim leven in de oude fabriek “The factory”. Hier is een vriendenclub, muziek, dansen en blowen. Savanne heeft een soort relatie met Finn Rood, King of the streets” niemand waagt het om hem een voet dwars te zetten. Hij heeft de macht en daar komt niemand met zijn vingers aan.

De portemonnee blijkt van de “grote” baas achter The factory te zijn. Het briefje met nummers de toegang tot drugshandel. De “grote” baas iemand die Jorick vertrouwt.

Een spannend boek dat heerlijk leest. Jorick is in de ban van Savanne die hem alleen maar gebruikt voor andere doeleinden. Jorick en Savanne komen in ernstige moeilijkheden. Hierdoor verandert Savanne’s leven voorgoed.

“Moord op school” geeft duidelijk het thema van dit boek weer. De omslag is prachtig. Een bebloed mes staat voor de moord. Het meisje is een afbeelding van Savanne, één van de hoofdpersonen van dit boek.

Bij het dankwoord staat dat leerlingen van het St-Gregorius College mee hebben geholpen bij het maken van dit boek.

bolklein

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: