Het geheim van Pembrooke park: Julie Klassen

het geheim van pembrooke parkHet geheim van Pembrooke park
Auteur: Julie Klassen
Uitgever: Voorhoeve
Bladzijden:  464
Jaar: 2015

Julie Klassen neemt je in haar roman `Het geheim van Pembrooke Park mee naar een landgoed waar vreemde dingen gebeuren… Wanneer Abigail Foster en haar familie hun huis in Londen moeten verkopen vanwege financiële problemen, doet een advocaat hun een verbazingwekkend aanbod: ze mogen een landhuis betrekken dat al achttien jaar leegstaat. De Fosters treffen een vreemd tafereel aan in Pembrooke Park: het lijkt erop dat de vorige bewoners halsoverkop zijn vertrokken. De theekopjes vertonen sporen van opgedroogde thee, in de kasten hangen door motten aangevreten kleren en het poppenhuis is midden in een spel achtergelaten. De plaatselijke dominee verwelkomt de familie hartelijk en geeft Abigail een vreemde waarschuwing: pas op voor indringers die op zoek zijn naar de vermeende schat in Pembrooke Park. Zal ze de schat en de liefde vinden die ze al zo lang zoekt of wacht haar een heus gevaar? De romans van Julie Klassen spelen zich af in de Regency-periode, net als de romans van Jane Austen.

Mijn reactie van het boek ster4

Weer een prachtig boek van Julie Klassen.
Dit boek is van het begin tot het eind erg geheimzinnig geschreven, en je doet niet anders dan mee puzzelen om te weten wat er nu in Pembrooke park is gebeurd.
Erg goed uitgewerkt en ik wist dan ook tot het eind niet wat er nu allemaal afgespeeld had voordat Abigail in Pembrooke park kwam. Het boek is zo mysterieus geschreven dat je soms het gevoel had dat er een liedje op de achtergrond mee draaide zoals in enge films. Ook aan liefde en verdriet ontbreekt het niet in dit boek zoals we van haar boeken gewend zijn. Ook dit boek verdiend het om gelezen te worden.

bolklein

 

4 gedachten over “Het geheim van Pembrooke park: Julie Klassen

Voeg uw reactie toe

  1. Wat een bijzonder en geheimzinnig verhaal. Heel langzaam word je er in meegezogen en terwijl je leest, houden je hersens zich apart bezig met wat nu eigenlijk het geheim is. Abigail is neergezet als een lieve intelligente en eigentijdse jonge vrouw en je gaat een beetje van haar houden. Als er eindelijk een tipje van de sluier gelicht wordt, moet je er goed je aandacht bij houden. Het geheim kent een enigszins vergezochte geschiedenis, maar dat mag in een boek. Het is een beetje spannend allemaal bij elkaar. Hoe dan ook; een prachtig boek dat het verdient om gelezen te worden.

    ****

    Marjon.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: