Bed & Breakfast: Jet van Vuuren

bedenbreakfastBed & Breakfast
Auteur: Jet van Vuuren
Uitgever: Karakter Uitgevers
Jaar: 2014
Pagina’s: 304
Website

Vertrouw niemand, zelfs niet je bloedeigen familie… Als Myrthe Nieuwlandt na de dood van haar vader zijn wijngaard in de Achterhoek erft en bezoek krijgt van haar halfzusje, komt haar leven in één keer op zijn kop te staan. Veel tijd om erover na te denken krijgt Myrthe niet, zeker niet nu haar contract als docent geschiedenis afloopt. Ze verruilt daarom haar leven in de stad voor het platteland en trekt zich terug in het huis van haar jeugd. Een jeugd die gekenmerkt werd door de afwezigheid van haar moeder. Op zekere dag valt haar oog op een rouwadvertentie waarin staat dat haar moeder is overleden. Myrthe besluit onuitgenodigd naar de uitvaart te gaan, waar ze voor het eerst kennismaakt met haar halfzusje Eva: een levensgenieter pur sang. Kort daarop staat Eva die alles heeft wat Myrthe ontbeert: flair, charme en een vader met geld bij Myrthe op de stoep. Ze ligt in scheiding en zoekt onderdak. Ook wil ze haar halfzusje dolgraag beter leren kennen. Myrthe voelt zich gevleid door het verzoek. De bescheiden Myrthe wordt al snel meegesleurd in de overenthousiaste uitspattingen van haar springerige halfzusje. Als Eva met het voorstel komt samen een Bed & Breakfast te beginnen gooit Myrthe haar aanvankelijke twijfels al snel overboord en stort ze zich volop in het avontuur. Maar of dat nou verstandig is

Reactie van het boek door Marjon ster5 18-1-2015

En ik heb het te pakken: het eerste 5-sterrenboek van dit jaar. En ook het eerste boek van Jet van Vuuren. En het smaakt naar meer! Wat een heerlijke thriller is dit. Vooral de psychologische kant is erg goed uitgewerkt, verteld in de ik-vorm door Myrthe. Door haar manier van vertellen is de beklemming heel goed voelbaar. Ze vertelt hoe Eva zich steeds meer in haar leven draait. Ook een oud-rechercheur speelt in sommige hoofdstukken de hoofdrol, zij het in de derde persoon. Het einde is verrassend, zoals een goede thriller hoort te zijn. Aanrader!

Reactie van het boek door Mieke ster4

Met Bed & Breakfast schrijft Van Vuuren weer een typisch vrouwenboek. Ze heeft een vlotte manier van schrijven, waardoor het boek lekker weg leest. Het verhaal heeft twee hoofdpersonen, de zusjes Myrthe en Eva die als dag en nacht van elkaar verschillen. In de eerste instantie is Eva haar zus duidelijk de baas..Als ze samen een bed & breakfast beginnen kom je terecht in een wirwar van gebeurtenissen en geheimzinnigheid. Toch mis je de spanning die je verwacht van een thriller en zit je nou niet echt op het puntje van je stoel, maar het boek blijft je boeien…Als de rechercheur Andries intrek neemt in Bed & Breakfast en de moord op Myrthe haar moeder en vriend opnieuw onder de loep neemt, wordt het uiteindelijk duidelijk wat er gebeurd is. Het plot maakt het geheel helemaal goed, want de dader komt uit een hoek waar je het niet verwacht hebt. Geweldig! Ik vond het een heel goed boek van deze auteur, waar ik alle boeken van heb gelezen. Misschien niet de allerbeste, maar een heerlijke weglees vrouwenthriller, die door mij wordt beloond met 4* … dus een aanrader!

bolklein

Een gedachte over “Bed & Breakfast: Jet van Vuuren

Voeg uw reactie toe

 1. Ik heb al meerdere boeken van deze schrijfster gelezen en ook deze behoort tot de vier sterren categorie.
  Het verhaal leest lekker weg, aan het einde begint de spanning.
  Dit boek leest dan ook zeker niet als een thriller, maar meer als een spannende roman.
  De twee hoofdpersonen zijn de halfzusjes Myrthe en Eva. Myrthe laat veel te veel over zich heenlopen. Eva overdonderd haar met haar charme. Wat eerst als een logeerpartij begon, eindigt in een “vaste” verblijfplaats. Steeds meer begint Myrthe te twijfelen aan de eerlijkheid van Eva, wat voert zij in haar schild.
  Daarnaast heb je de verhalen van een oud-rechercheur, dit zijn aparte hoofdstukken, die een onnatuurlijke dood die nooit is opgelost weer onder de loep neemt en hierdoor in contact komt met de B&B van de halfzusjes.
  Uiteindelijk blijkt Eva toch niet zo onschuldig te zijn.
  Je voelt de onderliggende spanning tussen Eva en Myrthe, wat voert Eva in haar schild.
  Zijn de “onnatuurlijke dood” van hun moeder en later de buurman van Myrthe wel onnatuurlijk of speelt hier iets anders.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: