KAYA CRIME – De strijd om de macht : Eva Burgers

de strijd om machtKAYA CRIME – De strijd om de macht
Auteur: Eva Burgers
Uitgeverij: Kluitman
Bladzijden: 160
Jaar: 2015

De boekenserie KAYA CRIME speelt zich af in het bruisende Amsterdam. De 23-jarige rechercheur KAYA Elysee werd na haar opleiding aan de politieacademie aan het bureau Koninginneweg geplaatst. Met een klein team onderzoekt ze de zware misdrijven in hun werkgebied. Kaya vormt een hecht verhoorkoppel met collega Chris. Met veel passie en creativiteit gaan zij bij elke zaak op zoek naar de waarheid. Ieder boek uit de KAYA CRIME-reeks behelst een actueel thema en een afgeronde zaak.

Als Kaya wordt verdacht van het lekken van onderzoeksinformatie, stort haar wereld in. Ze wordt op non-actief gesteld. Maandenlang draaide Kaya mee als rechercheur in een groot loverboy-onderzoek. Als eindelijk het einde van het onderzoek in zicht is, blijkt er ergens een lek te zitten binnen de politieorganisatie. De verdenking richt zich al snel op Kaya.

Reactie van het boek door Clasien ster3

Eva Burgers maakt met dit boek een begin met de boekenserie KAYA CRIME. Dit is het eerste deel van een crime serie die zich afspeelt midden in Amsterdam.

In de hoofdrol Kaya Elysee een 23-jarige rechercheur, haar collega Chris en collega/vriendin Iris. Kaya zit midden in een loverboy onderzoek en het einde is in zicht, wanneer er een lek ontdekt wordt komt dit terecht op het bord van Kaya. Wie kan zij vertrouwen? Eerder heeft Chris aangegeven niet meer met haar te willen samenwerken, Kaya vraagt zich af waarom? Haar ex-vriend Thomas of haar nieuwe vlam Daniël zijn die te vertrouwen?

Machteloos zit Kaya thuis, maar is vastbesloten om haar onschuld te bewijzen. Met een beetje hulp van Chris en Iris. Totdat ze ontdekt dat haar nieuwe vriend niet is wie hij zegt en niet zo onschuldig blijkt te zijn als je zou denken.

Eva Burgers schrijft een vlot lezend verhaal, niet heel erg spannend maar lekker leesbaar. De boeken zijn niet al te dik, dus in een middag of avond een heerlijk boek om te lezen. Met Kaya Elysee zet ze een goede persoonlijkheid neer die haar mondje roeren kan. Een leuke serie om te gaan volgen. Deel 2 is ook al verkrijgbaar en heeft de titel: Tot de dood ons scheidt.

bolklein

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: