De ontbijtclub: Debbie Macomber

de ontbijtclubDe ontbijtclub
Auteur: Debbie Macomber
Uitgever: Harlequin Holland
Bladzijden: 318
Jaar: 2014
Website

Moet je op elkaar lijken om goede vriendinnen te kunnen worden? Ooit zouden Clare, Elizabeth, Karen en Julia deze vraag met `ja hebben beantwoord, maar nu weten ze wel beter… De wegen van de vier vrouwen kruisen tijdens een cursus dagboek schrijven. Allemaal hebben ze hun eigen redenen om erheen te gaan, al even verschillend als de levens die ze leiden. Maar misschien is dat wel precies wat hen in elkaar aantrekt – die andere kijk op gewone dingen. De cursus is inmiddels allang afgelopen, maar elke donderdagochtend om acht uur ontmoeten ze elkaar in een restaurant. Om te ontbijten, om bij te praten en om ervaringen uit te wisselen. En zo ontstaat de ontbijtclub – basis voor een hechte vriendschap, bron van bemoediging en steun, en al snel niet meer weg te denken uit hun levens.

Mijn reactie van het boek ster4

Dit was echt een verrassing voor mij, toen ik de cover voorbij zag komen kon ik het ook niet laten liggen, erg mooi en romantisch.
Vier vrouwen leren elkaar kennen tijden een cursus dagboek schrijven en blijven elkaar iedere donderdag zien.
Je leert de vrouwen: Lizz, Clare, Karen en Julia persoonlijk kennen, en dat word erg mooi gedaan in het verhaal door het steeds af te wisselen.Niet alleen hebben ze levens gebeurtenissen die je erg aangrijpen, maar ook de leeftijden vond ik geweldig omdat ik zelf ook rond die leeftijd ben, en dat is weer eens wat anders 😉 .
Deze groep vrouwen groeien als echte vriendinnen naar elkaar toe. Zodra je in het verhaal van bijvoorbeeld Lizz zat ( de oudste en voor mij echt het moederke) wilde je eigenlijk niet naar een ander verhaal, maar zodra je weer in het verhaal van één van de andere vrouwen zat, kon ook dat verhaal je niet loslaten. Dus een mooi boek dat je in een sneltrein vaart uitleest omdat je van iedereen wil weten hoe dit gaat aflopen. Het zijn ook allemaal levens verhalen die je dagelijks hoort of ziet in je omgeving. Ik heb er van genoten.

bolklein

 

 

9 gedachten over “De ontbijtclub: Debbie Macomber

Voeg uw reactie toe

  1. Wat een mooie recensie, lijkt me toch wel een goed boek. Ik was niet zo weg van de Rose Harbor boeken (vind ze een beetje oppervlakkig) en daarom dacht ik dat dit ook niets zou zijn. Alleen die voorkant… Ja, daar kan ik ook niet aan voorbij lopen haha. Hoe dan ook; dit boek komt op mijn NTL-lijst!

  2. Ik hou wel van dit soort boeken. De leesclub, De Jane Austen book club, De Tenko Club, Italiaans voor beginners, De Quiltclub, … Ik zou zo nog wel eventjes kunnen doorgaan. Voor mij zijn het ook net de verschillen tussen de vrouwen én hoe ze elkaar aanvullen die dit soort boeken interessant maken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: