Vier plus één: Jojo Moyes

vier plus eenVier plus één
Auteur: Jojo Moyes
Uitgever: De Fontein Romans & Spanning Pagina’s: 400
Jaar: 2014
Website

Na de wereldwijde bestseller ‘Voor jou’ komt auteur Jojo Moyes met een nieuwe roman: ‘Vier plus één’.

Jess is een alleenstaande moeder van twee kinderen. Haar dochtertje Tanzie is briljant in wiskunde, haar stiefzoon Nicky wordt genadeloos gepest. Hoezeer Jess ook probeert de eindjes aan elkaar te knopen, het lukt elke keer net niet.
Als Tanzie mee mag doen aan een wiskundewedstrijd in Schotland met een flinke prijzenpot, grijpt Jess de mogelijkheid om haar daarmee naar een betere school te sturen met beide handen aan. Maar als hun auto het begeeft, lijkt ook die kans verkeken. Tot Ed langsrijdt, en stopt, en hun een lift aanbiedt.

Mijn reactie van het boek ster5

Het boek “Voor jou“vond ik een geweldig boek, maar ook dit boek heeft me weer verrast. Het is totaal niet te vergelijken met “Voor jou”,want dit heeft een totaal ander verhaal.
Dit boek laat zien wat pesten met je doet, maar ook armoede en het vechten voor je kinderen, de liefde voor dieren en niet te vergeten een hartverwarmend familie gevoel.
Ik kon me zelf dan ook goed een voorstelling maken van de hele autorit naar Schotland, en zag de lieve kindertoetjes voor me en rook de hond ook bijna 🙂 .
De boodschap in dit boek is op mij goed overgekomen, en ik hoop dat Jojo snel weer met zo’n mooie roman komt.

bolklein

 

5 gedachten over “Vier plus één: Jojo Moyes

Voeg uw reactie toe

  1. Dit boek heb ik ook al in de kast staan, maar probeer het te bewaren voor de zomervakantie 😉 Lijkt me een mooi boek en heb ook al meer goede recensies hierover gelezen.

  2. Wat heb ik gelachen tijdens het lezen van dit boek. De mensen zijn zo echt en zo grappig neergezet. De herkenbaarheid is groot. Tussen alles door zijn er ook serieuze zaken zoals pesten, grote fouten maken omdat je gevoel je stuurt, geldgebrek hebben en elk dubbeltje omdraaien, geconfronteerd worden met het feit dat het leven niet eerlijk is, dat het daarom moeilijk is om vast te houden aan je principes. Ik ging van Jess houden, net als van Ed, Tanzie en Nicky, maar ik vind wel dat ze allemaal iets keer uitgediept hadden moeten worden. Toch een aanrader.

    ****

    Marjon.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: