Iene miene mutte: M.J. Arlidge (Helen Grace 1)

iene miene mutteIene miene Mutte
Auteur: M.J. Arlidge
Uitgever: Boekerij
Jaar : 2015
Pagina’s.: 374

Het meisje was amper nog in leven toen ze het bos uit kwam lopen. Het verhaal van haar ontvoering was donkerder dan de meest verschrikkelijke nachtmerrie. Maar alles wat ze zei was waar. Elk gruwelijk detail. Een aantal dagen later wordt een tweede in shock verkerend slachtoffer gevonden en ontstaat er een patroon. In tweetallen worden mensen ontvoerd, vastgehouden en uitgehongerd. Vervolgens krijgen ze een duivels dilemma voorgelegd: doden of gedood worden. Inspecteur Helen Grace en haar team weten dat ze jacht maken op een ingenieuze psychopaat die zijn slachtoffers gebroken en vol schuldgevoel achterlaat. Niet alleen dienen ze als zijn visitekaartje, ze zijn ook de moordenaars. De slachtoffers lijken lukraak gekozen, de plaats van het misdrijf zorgvuldig uitgekiend. Iets moet alle slachtoffers met elkaar verbinden…

Mening Natasja

Dit boek ben ik op aanraden gaan lezen, en het heeft me nog geen minuut verveeld, sterker nog er gebeurd wel zoveel in dit verhaal dat je echt je koppie erbij moet houden.
Het gruwelijke spel iene miene mutte zorgt dat de rillingen over je lijf lopen.
Door de vele informatie die je in dit eerste deel krijgt had ik bijna één punt minder gegeven.
Maar omdat het mij toch enige dagen heeft bezig gehouden, kan ik niet anders dan vijf volle sterren geven. Ik kijk ook uit naar het volgende deel, want nu heb je iedereen zo’n beetje leren kennen, en wil ik alleen maar weten hoe het met sommige nu verder gaat. Aanrader!

Mening Mieke

Door de vele goede recensies heb ik deze spannende thriller gelezen met soms gruwelijke details. Geschreven met veel vaart, dus geen saai moment.

Ik ben enthousiast geworden van deze auteur en ga zeker de vervolgdelen ook lezen.

Een seriemoordenaar gaat te werk met de inzet van “Iene Miene Mutte” zodat de slachtoffers zelf moeten kiezen wie sterft of wie blijft leven.

Er worden steeds twee personen ontvoerd en gevangen gehouden op een zeer afgelegen plek, zonder eten en drinken. Ze worden tegen elkaar uitgespeeld wie het langst in deze gruwelijke situatie staande blijft. Onmenselijk als ze te horen krijgen dat er één moet sterven en dat degene die blijft leven dan wordt vrijgelaten.

Inspecteur Helen Grace wordt samen met de collega’s Mark en Charlie op deze zaak gezet.

Het blijft heel lang onduidelijk waarom de moordenaar zijn slachtoffers gekozen heeft. Het verhaal blijft je triggeren en het boek is bijna niet weg te leggen.

Als Mark en Charlie verdwijnen neemt de spanning alleen maar toe en vraag je je af: waarom deze twee politiemensen ?

Wat hebben zij met de zaak te maken? Ik vond het een heerlijk spannend boek en ook het privé leven van Helen Grace, wat voldoende aan bod kwam, bleef boeien.

Een aanrader en ik ga gauw door met deel twee: “Piep zei de muis”

 

Mening Clasien ster4

Iedereen kent het spelletje Iene Miene Mutte uit zijn jeugd. De seriemoordenaar speelt hier ook dat spel maar met een veel hogere inzet.

Twee bekenden van elkaar worden ontvoerd, gevangen gehouden op een afgelegen plek zonder eten en drinken. Ze blijven achter met alleen een mobiel met een mededeling en een pistool.
De mededeling:”Jullie moeten samen beslissen wie blijft leven en wie sterft. Alleen als er iemand sterft wordt de ander vrijgelaten”.
Hoe kiest de seriemoordenaar de slachtoffers, waarom? Wat hebben ze haar misdaan?

Inspecteur Helen Grace, wordt samen met Mark en Charlie op deze zaak gezet.
Allereerst blijkt er geen enkele overeenkomst tussen de verschillende slachtoffers, het plan is perfect uitgedacht. Zelfs de overlevenden zijn kapot door hun schuldgevoel.
Wanneer er meer duidelijkheid komt wie en waarom, blijkt dat deze personen in het verleden in contact zijn geweest met Helen Grace.

Wanneer Mark en Charlie verdwijnen neemt de spanning toe. Een thriller met gruwelijke details, een hoog tempo en vooral lekker leesbaar. De seriemoordenaar blijkt een geschiedenisband te hebben met de inspecteur.

Naast de spanning ook rustmomenten, over de levens van de drie hoofdpersonen Helen, Mark en Charlie. Helen door een kijkje in haar verleden, Mark in scheiding en Charlie met haar vriend.


bolklein

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: