Film recensie: Fifty shades of Grey

fifty
Fifty shades of grey

Regie: Sam Taylor-Johnson
Cast: Met o.a. Dakota Johnson en Jamie Dornan
Genre: Drama
Duur: 125 minuten
Bios

FILM IS ALLEEN TOEGANKELIJK VOOR PERSONEN VAN 16 JAAR EN OUDER

De nieuwe spraakmakende film Fifty Shades of Grey is gebaseerd op de bestseller van E. L. James en gaat over de relatie tussen de 27-jarige miljardair Christian Grey en studente Anastasia Steele. Fifty Shades of Grey is uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen. De opvolgers in de boekenreeks heten “Fifty Shades Darker” en “Fifty Shades Freed”. De “Fifty Shades” trilogie is in 52 verschillende talen vertaald en zijn er wereldwijd meer dan 90 miljoen boeken verkocht. Het is één van de best verkochte boekenreeksen ooit.

Reactie van de film door Daantje ster4

He taske, zoals beloofd mijn mening over de film voor je blog,
Na de boeken verslonden te hebben,was het eindelijk zo ver, de verfilming van Fifty shades of Grey.
Ben neutraal de filmzaal in gestapt, omdat ik, tijdens het lezen van de boeken, natuurlijk zelf een beeld had gevormd van de personen die de hoofdrollen vertolken.
Complimenten voor de regisseur en de acteurs, vond de verfilming super, wetende dat het moeilijk is om de fantasie van tig vrouwen(en ja er zaten ook mannen in de zaal) zo op het doek te verwoorden.
Werd mee gesleept in, toch een romantische film maar met een erotische ondertoon, die nog genoeg aan de fantasie van ons vrouwen over laat.
Ik geef deze film 4 sterren omdat ik nog heel veel van het 2de en 3de deel verwacht en hier ook smachtend naar uitkijk.
Reactie van de film door Carola ster5
Net naar de film fifty shades of grey geweest , in een woord ” super ”
In grote lijnen wordt t boek neergezet in de film, het is niet zo gedetailleerd als in het boek, maar dat geeft een mooi karakter aan de film !
Het einde van de film is jammer omdat je eigenlijk meteen al deel 2 wil zien , dus daar gaan we met smart op wachten !!
Bedankt voor t gezellige avondje tas en Daan

 

Mijn reactie van de film ster5
Nou daar gingen we dan op naar de meest spraakmakende film van 2015, eerst een hapje eten( wat we niet op hebben omdat de film al begon 😦 ) en toen de zaal in.
Na alle reacties op de media word je erg nieuwsgierig, dat was ik bij de boeken ook,  en dan ben je bang dat de film wel tegen zal vallen. Maar niks is minder waar, ik vond de film erg goed en heb er van genoten. Nu ben ik wel iemand dat als ik het boek gelezen heb dat ik dingen ga vergelijken, en dat is niet negatief bedoeld. Hij was nog maar net begonnen en ik had al zoiets van ojaaaa dat was in het boek ook, dat doe ik dus. Dingen die je even vergeten was komen dan in de film weer terug.  Natuurlijk is het in het boek veel uitgebreider dan de film, maar ik moet zeggen dat ik in de boeken soms over de erotische stukjes heen las, omdat het soms of teveel of te lang was. En dat is in de film mooi ingekort. In het boek kun je ook je eigen fantasie los laten gaan met de personen maar ook de erotische stukken. Ik vond ook het stukje met de riem in de film erg hard overkomen, en had zoiets van nou als mijn man dit deed zou ik terug slaan.  Ook had ik Christian iets arroganter verwacht in de film, en had voor mij net zo goed die Taylor (de chauffeur) deze rol mogen spelen, maar dat kan natuurlijk aan de leeftijd van mij liggen 😉 . Toch vind ik de film goed tot zijn recht komen en hoop dat het volgende deel niet te lang op zich laat wachten, want het einde vraagt om meer…….veel meer.
vijftig tinten grijs vijftig tinten donkerder vijftig tinten vrij

2 gedachten over “Film recensie: Fifty shades of Grey

Voeg uw reactie toe

  1. Leuk jullie reacties op de film te lezen 🙂 Ik word wel nieuwsgierig (en dat wil wat zeggen want ik ben absoluut geen film-mens). En er komt deel 2 lees ik… Is deze film alleen van boek 1?

    Groetjes, Marjon.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: