Ski resort: Linda van Rijn

ski-resortSki resort
Auteur: Linda van Rijn
Uitgever: Linda van Rijn en Uitgeverij Marmer BV
Jaar: 2014
Pagina’s: 211

De wintersportreis van Nienke heeft alles weg van een droom, zeker als twee reisgenoten avances maken. Maar de meeste dromen zijn bedrog…
Nienke Draaijer (29) kan haar geluk niet op als ze een geheel verzorgde wintersportvakantie naar Oostenrijk wint als een van de winnaars van een like & winactie. Ze vindt de wintersport geweldig, maar doordat ze haar baan is kwijtgeraakt en haar relatie na vier jaar is verbroken – met de gedwongen verkoop van haar huis tot gevolg – zit ze financieel in een dip. Deze gratis vakantie is precies wat ze nodig heeft.
Samen met de andere prijswinnaars vertrekt ze naar het mondaine ski- en thermenoord Bad Kleinkirchheim. Het gezelschap van overwegend jongere mensen, singles en stelletjes en ook een paar gezinnen, kan het goed met elkaar vinden. Ze flirt met de getrouwde Rogier en ook met Jonathan, de knappe en mysterieuze reisleider, die vanaf de eerste aanblik veel indruk op haar maakt.
De groep bezoekt het thermenbad en heeft een gezellige dag. Maar alle gezelligheid is voorbij als een van de schoonmakers het levenloze lichaam van een jonge vrouw aantreft.

Reactie van het boek door Marjon ster42-1-2015

Dit boek leest heerlijk weg en is vooral een aanrader voor tussendoor. Deel 1 lijkt een erg lange aanloop naar het moment van de moord. Maar als deel 2 is begonnen, valt dat helemaal weg. Sterker nog; heel vaak is de ontknoping een verrassing maar deze keer is het verhaal dat ook. Karakters blijven wat aan de oppervlakte maar het verhaal is goed uitgewerkt, met net genoeg spanning om het een thriller te noemen. Dit smaakt naar meer.

Reactie van het boek door Mieke ster3

Ski Resort is een boek wat gemakkelijk weg leest. Het leest als een roman en dat betreft het eerste deel.
Het tweede deel is leest ook als een roman met hier en daar een klein beetje spanning. Ik geef het boek 3 sterren omdat het gewoon lekker wegleest, maar ik zou dit boek geen aanrader willen noemen.
Het is allemaal erg voorspelbaar en het thriller element is miniem. Ik heb alle boeken van deze schrijfster gelezen en eigenlijk vallen ze mij tegen, omdat ik vind dat alle boeken erg voorspelbaar zijn en ze meer onder de noemer vallen van een roman met zo nu en dan wat spanning. Ik ben blijven doorlezen met dit boek omdat ik wou weten waarom Nienke vermoord is. De reden waarom is heel ver gezocht….
Wel worden de pistes en de omgeving goed beschreven, zodat je je echt op wintersport waant en dat geeft wel een lekker sfeertje. Voor diegene die het boek nog gaat lezen: verwacht er niet teveel van!
bolklein

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: