De nachtegaal: Kristin Hannah

de nachtegaalDe nachtegaal
Auteur: Kristin Hannah
Uitgever: Boekerij
Pagina’s: 528
Website

De zussen Viann en Isabelle hebben altijd een goede band gehad, ondanks hun verschillen. Isabelle, de jongste en brutaalste van de twee, woont in Parijs, terwijl Viann op het platteland van Frankrijk een rustig bestaan leidt met haar man Antoine en hun dochtertje. Maar dan breekt de Tweede Wereldoorlog uit en Antoine moet meevechten. Met het voortduren van de oorlog wordt niet alleen de relatie tussen de zussen zwaar op de proef gesteld, maar ook hun moed en hun gevoel voor goed en fout. Kan Viann haar beste vriendin verraden als het leven van haar kind op het spel staat? Moet Isabelle haar familie in gevaar brengen als dat betekent dat ze levens kan redden? Hoe kan je overleven als de wereld om je heen in elkaar stort?

Mijn reactie van het boek ster5

Meeslepend, aangrijpend en gruwelijk om dit mee te moeten maken. Dat zijn de eerste woorden die in me opkomen na het lezen van deze prachtige roman.
Normaal geef ik niet zoveel om oorlogsverhalen, maar net als ‘Haar naam was Sarah’ dat door iedereen gelezen werd is ook dit boek een echte aanrader. Ik ging dit lezen omdat ik nou eenmaal groot fan ben van alle boeken van Kristin Hannah.En dit is totaal een ander verhaal als wat ik gewend ben van haar. Ik heb ook nog niet één boek gelezen van haar wat me tegen is gevallen. In dit boek word je mee gesleurd in de oorlog, en je ziet gewoon alles voor ogen gebeuren de angst, het verdriet, de machteloosheid, echt kippenvel. Een tijd waarin je niemand kan en mag vertrouwen, en dan nog de gruwelijke daden van de Duitsers. De zussen Viann en Isabelle worden in dit verhaal zwaar op de proef gesteld en ze doen ieder op hun eigen manier dingen die ze denken dat goed is. Ik kan er zoveel over vertellen, want het is echt een verhaal waar je over na praat, maar ik zou zeggen lezen dit boek, het zal je lang nablijven.

bolklein

4 gedachten over “De nachtegaal: Kristin Hannah

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: