Rode handen: Daniëlle Pasma

rode handenRode handen
Auteur: Daniëlle Pasma
Pagina’s.: 288
Uitgeverij: Writing Warriors
Jaar: 2015

Daniëlle Pasma:
Daniëlle Pasma (1969) volgt een boeiend levenspad. Na een bestaan als dierenarts werd ze klassiek homeopaat voor mensen en nu geeft ze al jaren trainingen op het gebied van spirituele natuurbeleving in het prachtige Noord-Hollandse Bergen. Schrijven is van kinds af aan haar passie. Rode handen is haar eerste roman.
Het verhaal:
Ambers leven verandert volledig wanneer zich herinneringen aan een vorig leven als middeleeuwse huurling ontvouwen. Het blijft echter niet bij herinneringen alleen… Haar ruige alter ego met zijn leven van vuur, vrijheid, vechten en vrouwen komt weer volledig terug en gooit alles overhoop. Wisselend van haar huidige onzekere zelf naar de wilde en ongeremde Tamás, wordt Amber heen en weer geslingerd tussen heden en verleden. De huurling zit niet alleen in haar gedachten, zelfs haar lichaam krijgt zijn oude gevoelens weer terug. Amber raakt compleet in verwarring wanneer ze ontdekt dat haar vroegere zelf niet van plan is te vertrekken en zij het leven van zowel man als vrouw in één lichaam moet zien te leiden. Dan blijkt dat nog meer mensen uit Tamás’ bestaan zijn teruggekeerd en levenslange rode draden worden zichtbaar…

Reactie van het boek door Clasien ster5

Rode handen is de debuutroman van Daniëlle Pasma en wat voor één. Geweldig hoe zij twee heel verschillende werelden in één persoon laat terugkomen. Amber, getrouwd met Jos en moeder van zoontje Tijl. In één keer staat haar leven op z’n kop wanneer herinneringen aan een vorig leven zich aan haar opdringen. Ze gelooft dat ze een vent in zich heeft, Tamás.

In de middeleeuwen groeit Tamás als bastaardzoon op bij zijn vader de Graaf, stiefmoeder en halfbroer. Wanneer hij wordt verbannen belandt hij bij de Roma zigeuners die hem liefdevol opnemen. Hij raakt bevriend met Kev en zijn zus Ana.
Amber ontdekt dat zij niet de enige in haar directe omgeving is met een tweede inborst. Ook haar beste vriendin Livine en haar broer Koen blijken in de middeleeuwen te hebben geleefd.

Daniëlle beschrijft het leven van Tamás, Tas voor vrienden, Kev en Ana. Het zigeunerleven alsof je er zelf bij bent. Geweldige beschrijvingen van kleding, de leefgewoonten. De bloedbroeders band. Later als Tas en Kev zich werkzaam stellen als huurlingen, de gevechten.

Aan de andere kant de strijd van Amber, de sterke wil van Tamás, die steeds meer doordringt in het karakter van Amber.

De omslag is perfect gekozen; een hoofd, twee gezichten; een mannelijk en een vrouwelijk. Dit boek heeft mijn betoverd en ook op emotioneel vlak geraakt.

“Twee vrouwenlichamen, Amber en Livine, in omhelzing. Twee mannenharten, Tamás en Kev, open en rauw, tranen stromen door elkaar heen. Het verdriet van zielen, te groot voor enkele levens. Verbonden voor eeuwig door een vriendschap die de tijd overschrijdt. Ze huilen de tranen die nooit vergoten zijn. Voorbij de angst. Voorbij de begrenzingen van het leven”.

bolklein

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: