Een grijs verleden: Sandra berg

eengrijsverledenEen grijs verleden
Auteur: Sandra Berg
Uitgever: VKB Media
Jaar: 2008
Pagina’s: 224
Website

Is die vage herinnering een droom of werkelijkheid? Het verleden herleeft!
Rosa is getrouwd en moeder van de zesjarige Sabine. Ze is opgevoed door haar moeder en stiefvader, omdat haar vader wegging toen ze vier was. Als ze bij haar moeder praat over haar vroege kinderjaren, kan ze zich eigenlijk niets herinneren van de tijd voor haar zesde levensjaar en realiseert ze zich dat ze eigenlijk alleen die verhalen van haar moeder kent. Het brengt onrust in het leven van Rosa. Tot voor kort had ze een goed huwelijk met Lex, maar ze lijkt afstand te nemen, slaapt erg slecht, heeft nachtmerries en kan Lex’ aanraking nauwelijks verdragen. Ze begrijpt niet waar het vandaan komt. Dan merkt ze voor het eerst dat er een vrouw is die haar bespiedt. Ze weet niet wie het is, maar het beangstigt haar. En tegelijk beseft ze dat de gestalte iets bekends heeft. Als ze met haar in gesprek raakt brengt zij het verleden van Rosa weer bij haar terug, maar komt ook de herinnering aan een afschuwelijke gebeurtenis naar boven. Rosa besluit haar moeder te confronteren met het échte verhaal. Dat blijkt het begin van het herstel voor Rosa’s verleden én haar heden! Realistische, moderne roman voor vrouwen van vandaag. Van deze auteur verschenen de succesvolle romans Cathy’s dilemma en Een kwestie van vertrouwen.

Reactie van het boek door Clasien ster51-6-2011
Een prachtig romantisch verhaal over Rosa die wanneer haar dochtertje zes jaar is nachtmerries krijgt die ze niet kan verklaren. Haar therapeut zegt haar dat ze terug moet gaan in haar verleden en hierdoor wordt ze geholpen door een vrouw waarvan zij allen de naam weet Sanne.

Mijn reactie van het boek ster524-5-2012
Een erg mooie ontroerende meeslepende roman. Ook al weer je als lezer wat de oorzaak is wil je alleen nog maar doorlezen naar wat er werkelijk heeft afgespeeld in het verleden,en wie Sanne is. Ik heb er van genoten.

Reactie van het boek door Marjon ster55-2-2015
Een verrassend goed boek, met een vrij heftig thema. Rosa heeft geen idee wat er met haar aan de hand is als ze nachtmerries krijgt en problemen met haar man. Op dat moment verschijnt er ook een schim uit haar verleden in haar leven. Dankzij haar man zoekt ze hulp en wordt haar verleden ontrafeld. Pas dan kan ze verder. Je leeft als lezer met haar mee, voelt bijna wat zij voelt en wil maar twee dingen: weten wat er nu eigenlijk is gebeurd én dat het weer goed komt met Rosa. Rosa’s verwarring en angsten zijn goed neergezet, zo ook de reactie van haar moeder. Het verhaal komt heel realistisch over en leest ook nog eens goed weg. Ik kon het boek moeilijk wegleggen. Aanrader! En wat is Sandra Berg eigenlijk een veelzijdige schrijfster!

Reactie van het boek door Mieke ster518-11-2011
Een prachtig boek met veel gevoel geschreven. Ik had ook vrij snel door waarom Rosa nachtmerries had en waarom ze niet aangeraakt wilde worden. Toch zaten er nog voldoende verrassende elementen in het boek, waardoor je het boek in één ruk wilde uitlezen. Ik vond het een prachtig boek en heb het einde met kippenvel gelezen. Voor mij 5 duimpjes waard!

bolklein

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: