Allerzielen: Deborah Harkness (All Souls Trilogy 1)

allerzielenAllerzielen
Auteur: Deborah Harkness
Uitgever: Boekerij
Pagina’s: 656
Jaar: 2011/2014

Hoewel historicus Diana Bishop van een oud heksengeslacht afstamt, heeft ze haar bovennatuurlijke familie-erfenis altijd ontkend. Tot ze in de Bodleian-bibliotheek in Oxford per toeval een betoverd alchemistisch manuscript opent en daarna al snel merkt dat ze de wereld van magie niet meer op afstand kan houden. Verschillende bovennatuurlijke wezens geloven dat het manuscript belangrijke aanwijzingen bevat over verleden en toekomst, en ze willen weten hoe Diana de hand heeft weten te leggen op het ongrijpbare boekwerk.
Onder hen is de vampier Matthew Clairmont. De eeuwenoude vampier en de ontwakende heks beginnen samen aan een zoektocht om de geheimen van het manuscript te ontrafelen. Maar de liefde die zich tussen hen ontwikkelt dreigt te knagen aan het fragiele evenwicht tussen bovennatuurlijke wezens en mensen, en zet ook Diana’s wereld op zijn kop…

Mijn reactie van het boek ster4

Ik ben begonnen in dit boek na al de geweldige reacties die ik overal gelezen heb. En toch twijfel ik tussen het aantal sterren dat ik geef, drie of vier. het begin van het boek heb ik me echt doorheen moeten worstelen omdat het veel wetenschap was en het uitzoeken van het manuscript.Dit boeide me totaal niet en vond het soms te lang duren. Maar als het weer over de liefde van Diana en Matthew ging was ik er weer helemaal bij. Ook de stukken over de gave van Diana vond ik geweldig en de omgang met de andere wezens waren erg indrukwekkend. Dus voor mij was het moeilijk inkomen, maar als je even doorzet heb je wel wat.

Reactie van het boek door Marjon ster4

Vol enthousiasme begon ik aan het verhaal en ik was al snel verloren. Maar ergens in het midden begon ik mijn belangstelling te verliezen. Er is weinig spanning in het boek en er worden veel wetenschappelijke feiten en stukken geschiedenis verteld. Het leidt af van het werkelijke verhaal. Ik las er op een gegeven moment dan ook luchtig overheen. Het meeste is niet relevant voor het verloop van het verhaal. Wat wel boeiend is, is de chemie tussen Diana en Matthew en de ontwikkeling die Diana als heks doormaakt. Dat soort dingen maakten dat ik het boek toch bleef verder lezen. Ik bleef hangen tussen 3 en 4 sterren, maar het einde maakt wel weer veel goed. En zo heb ik besloten dat het toch 4 sterren worden. Er zijn nog 2 vervolgboeken, maar ik denk niet dat ik deze boeken nog zal lezen.

 

bolklein

4 gedachten over “Allerzielen: Deborah Harkness (All Souls Trilogy 1)

Voeg uw reactie toe

    1. Ik vond dat het er wel veel in zat, maar dan is het snel teveel als het je niet boeit he…;). maar verder is het verhaal echt goed , dus als jij de wetenschap en fantasie interessant vind , weet ik haast zeker dat je het boek mooi vind

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: