Een nieuwe belofte: Julie Eller

een nieuwe belofteEen nieuwe belofte
Auteur: Julie Eller
Uitgever: Kok
Pagina’s: 349
Jaar: 2009
Scott Parnell worstelt met de vraag of hij de beademing van zijn vrouw Rachel moet stopzetten. Rachel lijdt aan de ziekte van Huntington en heeft aangegeven dat ze niet kunstmatig in leven wil worden gehouden. Nieuwe hoop komt uit onverwachte hoek.
Aangrijpend en fijnzinnig
Aansprekend boek voor mensen in moeilijke omstandigheden
De familie Parnell woont in Shuksan. Aan de andere kant van de bergen woont Rachels zus, Celeste. Ze werkt al vele jaren bij een accountantsbureau en kan tot partner promoveren. Hoewel Celeste tot voor kort liever niet teveel aan de situatie van het gezin van haar zus dacht, komt ze tot het besef dat ze wat meer naar haar neef en nicht moet omkijken. Haar besluit om terug te keren naar Shuksan en voor haar familie te zorgen, is het begin van grote veranderingen in ieders leven.

Reactie van het boek door Mieke ster

Ik ben niet zo ondersteboven van dit boek…integendeel! Ik snap dat de kwestie euthanasie heel gevoelig ligt, maar de benadering in dit boek stuitte mij tegen de borst. Als Scott de beslissing neemt om het leven van zijn vrouw te laten beëindigen omdat het de wil van zijn vrouw was, dan heb ik daar geen moeite mee. De vrouw van Scott heeft de ziekte van Huntington, welke vernietigend is voor het lichaam en dat is de reden dat ze als laatste wens een wilsverklaring heeft ondertekent… Door dat Scott moeite heeft met deze beslissing, wendt hij zich tot God. Dan spreekt God tot Scott en Hij zegt hem het leven van Rachel te mogen beëindigen. De schrijfster laat God een duidelijk antwoord aan Scott geven, waarin Hij toestemming geeft om de beademing stop te zetten. Gaat mij wat te ver oftewel gewoon ongelooflijk! In tussentijd is Celeste ( de zus van Rachel) verliefd geworden op Scott en zij krijgen een relatie. Niet erg koosjer zolang Rachel nog niet is overleden en dan te zeggen dat ook dit God’s wil is, gaat mij echt helemaal te ver. Het boek heeft mij meer ergernis dan plezier bezorgd en daar bovenop was het ook nog zeer langdradig !! Geen prettig boek en ik ga gauw door met een wat ‘luchtiger’ boek…

bolklein

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

<span>%d</span> bloggers liken dit: