Vergeef me: Anja Feliers (Kathleen Verlinden 4)

vergeef meVergeef me
Auteur: Anja Feliers
Jaar: 2014
Uitgever: Lannoo
Bladzijden: 320
Website

Hij opende zijn ogen en keek de lege schoolgang in. Ze zou eindelijk luisteren naar hem. Ze zou dit keer niet afgeleid worden door die kerel. Hij zou er alles aan doen om haar voor zich terug te winnen. Niets of niemand kon hem nu nog tegenhouden. Toen hij de trap wilde opgaan, haalde hij het geweer uit zijn jas. Nog een laatste keek hij om. Niets mocht nu nog misgaan.

Mening Natasja

Dit verhaal zorgt je weer de rillingen, je leest zo vaak ( te vaak) over de verhalen dat iemand in het wilde weg gaat schieten.
Dit verhaal speelt zich af op school, waar David zijn klas, Yasmine en Kathleen gijzelt.
Je vraagt je vanaf het begin af wat de rede voor deze gruwelijke daad is.
Afwisselend duiken we terug in het verleden van David en Yasmine, en het hoe en waarom dit gebeurd. Ook Kathleen heeft weer een geweldige rol in dit boek, zoals in de vorige delen.
Geweldig geschreven weer, jeetje wat een verslaving zijn de boeken van Anja Feliers.

 

Mening Clasien  ster5 December 2014

Weer een steengoede thriller van Anja Feliers. Één en al psychologische spanning. Vele gebeurtenissen die eindigen in één climax. Je hebt het verhaal van David die op zesjarige leeftijd zijn zusje verloor door een ongeluk, waardoor het hele gezin uit elkaar valt. David weet niet beter dan dat zijn moeder gewoon is weggegaan en hem achterliet bij zijn vader. Zijn vader heeft wraakgevoelens voor degene die het ongeluk veroorzaakte en bedenkt een wraakplan.
Yasmine heeft een relatie van 3 jaar achter de rug met Simon, die deze heeft verbroken, tijdens een weekje er tussen uit ontmoet Yasmine, David en begint een affaire met hem. Wanneer Simon zijn moeder ernstig ziek wordt keert Yasmine weer terug in zijn leven. Uiteindelijk heeft Yasmine een relatie met twee mannen. David is geobsedeerd en doet er alles aan om Yasmine aan hem te binden. Dit gaat zover dat er een gijzeling in een Hogeschool plaatsvindt. David is een bedrieger, bezitterig en gehersenspoeld door zijn vader. Hij is tot verschrikkelijke dingen in staat. Niets is wat het lijkt, moorden zijn gepleegd, alleen door wraak zijn vele onschuldige mensen dood. Uiteindelijk krijg je te lezen wat er daadwerkelijk tijdens het ongeluk gebeurde.

 

Mening Mieke ster5

Wow…!!! Wat weer een geweldig goed van boek deze schrijfster. Je wordt onmiddelijk het verhaal ingesleurd en maakt dan kennis met de psychisch gestoorde David, die kostte wat het kost, een relatie wil met Yasmine. Zij gaat er eerst in mee omdat ze door haar vriend Simon in de steek gelaten is.
Ze stort zich in de armen van deze David, die volkomen geobsedeerd raakt van haar en niet van plan is om haar ooit weer te laten gaan. Op het moment dat zij weer contact krijgt met haar ex, slaan bij hem de stoppen door. Hij gaat met een geweer naar school en gijzelt de klas waar hij deel vanuit maakt en waar Yasmine docent is. Hij wil haar liefde voor hem op die manier afdwingen, ongeacht wat het teweeg brengt voor de hele gegijzelde klas. Hier begint het lekker spannend te worden en kan je het boek niet meer wegleggen. Ik heb tot diep in de nacht doorgelezen omdat ik moest weten hoe de gijzeling zou aflopen.
Niets is wat het lijkt…Een keigoed boek met een realistisch verhaal en een actueel thema.
Ik heb genoten van alle boeken van deze schrijfster en ook deze is voor mij weer 5* waard.
Een absolute aanrader !! Anja Feliers heeft er een fan bij en kan niet wachten op haar volgende boek!


bolklein

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: