Het kleine paradijs: Victoria Hislop

kleineparadijsHet kleine paradijs
Auteur: Victoria Hislop
Uitgever: Boekerij
Jaar: 2013
Pagina’s: 400

Thessaloniki, 1917. Terwijl Dimitri Komninos wordt geboren, legt een vlammenzee de welvarende multiculturele stad, waar Christenen, Joden en Moslims in redelijke harmonie samenleven, in de as. Het is de eerste in een reeks dramatische gebeurtenissen die de verschillende bevolkingsgroepen uit elkaar zullen drijven en de stad voor altijd zullen veranderen.
Vijf jaar later vlucht een jonge vrouw, Katerina, naar Griekenland nadat haar dorp in Klein-Azië is verwoest door Turkse troepen, waarbij ze haar moeder kwijtraakte en ze in haar eentje op een boot met onbekende bestemming belandde. Vanaf die dag raken de levens van Dimitri en Katerina met elkaar vervlochten. Thessaloniki, 2007.
Een half-Griekse, half-Engelse jongeman hoort voor het eerst het levensverhaal van zijn grootouders en beseft dat hij een beslissing moet nemen. Tientallen jaren zijn zij de hoeders geweest van de herinneringen en schatten van een volk dat met geweld uit zijn geliefde stad is verdreven. Moet hij de nieuwe schatbewaarder worden?

Reactie van het boek door marjon ster5

Als je net als ik weinig weet van de geschiedenis van Griekenland dan opent dit boek je ogen. Het boek is heel realistisch geschreven en je hebt ook onmiddellijk het idee dat alle personen die er de hoofdrol in spelen echt hebben bestaan. Alleen daarom al is het boek niet weg te leggen. De sfeer, de mensen, alles wordt heel levendig tijdens het lezen. Maar ook de prettige schrijfstijl van Victoria Hislop doet daar een schepje bovenop, ze schrijft heel toegankelijk en weet zo geschiedenis in een prettig jasje te gieten. Het boek leest als een trein, is zo nu en dan spannend en niet meer weg te leggen. Wel zijn er af en toe stukjes geschiedenis die wat langdradig en wat taai waren waardoor het boek wat minder vaart kreeg. Maar ze vallen in het niet bij de rest. Daarom geef ik het boek toch vijf sterren.

bolklein

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: