De appelboomgaard: Susan Wiggs (Bella Vista Chronicles 1)

appelboomgaardDe appelboomgaard
Auteur: Susan Wiggs
Uitgever: Harlequin Holland
Jaar: 2014

In het bezette Kopenhagen weet een jongetje te ontsnappen aan de nazi’s. Op zijn vlucht neemt hij alleen een paar familiefoto’s mee, en een Fabergé-ei van onschatbare waarde.

Tess is gefascineerd door de verborgen geschiedenis van dierbare voorwerpen, en van die passie heeft ze haar beroep gemaakt. Ze reist de wereld rond om gestolen kunstschatten aan hun rechtmatige eigenaars terug te geven. Van haar eigen geschiedenis weet ze vrijwel niets. Haar vader is onbekend, en haar moeder wil niets over hem vertellen.

Dan krijgt ze het bericht dat haar grootvader – van wie ze niet eens wist dat hij bestond! – in coma ligt en dat hij haar de helft van een appelboomgaard wil nalaten. Maar dat is niet de grootste schok. De andere helft van de boomgaard gaat naar Isabel Johansen… haar halfzus.

Met wat vage aanknopingspunten, een Deense naam en een paar foto’s gaan de zussen op zoek naar hun achtergrond. Op een van de foto’s staat een afbeelding van een goudkleurig ei…

Mijn reactie van het boek ster4

Dit was mijn eerste kennismaking met Susan Wiggs, en dat is me zeker erg goed bevallen, ik zal er ook zeker meer van gaan lezen.
Ik ken eigenlijk Harlequin meer van vroeger, toen stond het echt bekend om de bouquet reeks en de intiem boeken. Maar   sinds ik boeken zoals Robyn Carr heb ontdekt ben ik daar eens echt gaan rond kijken, en kwam tot de ontdekking dat er echt hele mooie boeken tussen zitten. Dit was er weer zo eentje waar ik meteen helemaal inzat, stukjes over vroeger en nu waren allemaal even mooi en liepen mooi in elkaar over.  En een mooie boodschap in het boek. Ik heb er van genoten.

bolklein

 

 

2 gedachten over “De appelboomgaard: Susan Wiggs (Bella Vista Chronicles 1)

Voeg uw reactie toe

  1. Klopt volledig. Harlequin is bij vele enkel bekend omwille van de romannetjes, maar eigenlijk heb ik al een heel deel leuke boeken bij hen ontdekt. Ondermeer de Appelboomgaard.

  2. Wat een verrassend mooi boek. Het verhaal wisselt de hoofdstukken af tussen drie generaties, al zijn de terugblikken enigszins kort. Daarom kwam ik niet helemaal in het verleden maar het doet niets af aan het totale verhaal. Alles wordt verteld, het verhaal neemt verrassende wendingen en tussen alles door zijn er luchtige levenslessen en romantiek.

    ****

    Marjon.

    ps Ik heb Harlequin ook herontdekt. Ze geven veel mooie en ook spannende boeken uit!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: