Het nest van harpij: Latoya Moirae

het nest van harpijHet nest van de harpij
Auteur: Latoya Moirae
Jaar: 2012
Uitgever: Zilverspoor
Pagina’s.: 257

De elfjarige Justin Daly woont met zijn ouders in het rustige dorpje Yougian. Op een avond vinden ze een verwilderd, jong meisje voor hun deur. Over zichzelf weet zij alleen nog dat ze Allyn heet en dat ze van de Kristalbergen is gekomen. AI snel ontstaat er een hechte band tussen Allyn, Justin en hun verwaande maar trouwe vriend James.
Maar niet alles is wat het lijkt in het idyllische dorpje. Zo beginnen steeds meer jonge meisjes zich vreemd te gedragen. Al snel blijkt dat Allyn over magische gaven beschikt, die alsmaar groeien. Gaven die ze hard nodig zal hebben om datgene wat de meisjes in het dorp bedreigt te overleven.
Terwijl de jaren verstrijken en het drietal naar een andere school in de stad gaat, dreigen de gevoelens die zowel James als Justin voor Allyn koesteren hun hechte band te verbreken. Dat terwijl Allyn steeds meer aandacht krijgt van waarzeggers en andere obscure lieden die haar gaven aanvoelen.
Dan duikt, na honderden jaren, een gruwel uit oude sagen op: Morag, de laatste der Harpijen. Dit stokoude, haast onkwetsbare wezen wil haar honger stillen met de laatste bron van magie in een wereld die zich begint te industrialiseren. Allyn en Morag blijken een gruwelijk verleden delen. In haar woede maakt Morag vele slachtoffers onder de bevolking van Yougian… en ook onder het drietal zelf. Is het monster nog te stoppen, voor ze iedereen uitmoordt?

Reactie van het boek door Clasien ster4

Dit boek heb ik herlezen, omdat ik nu ook deel 2 Het glazen paleis en 3 Het vergeten rijk in mijn bezit heb. Inmiddels heet de schrijfster Latoya Moirae en hebben de boeken een ander uiterlijk gekregen, vandaar dat ik niet doorhad dat ik het eerste deel al ooit had gelezen.
Ik vond het verhaal nog steeds leuk.
Allyn ligt op een dag voor de deur van Justin en zijn familie. Ze ontfermen zich over haar. Allyn blijkt bepaalde gave te hebben die zich steeds verder ontwikkelen. Vriendschap tussen Allyn en Justin staat boven alles, trouw en moed. Welk geheim bewaard Allyn? Wanneer de Harpij verschijnt ontstaat er paniek in het dorp.
Een Harpij is een monster wat mensen meedogenloos afslacht en geen genade kent. Allyn weet dat de Harpij voor haar komt. Ze hebben een verleden samen, die ze het liefste zou vergeten. Ze weet dus dat ze moet vertrekken, zodat de mensen in het dorp veilig zijn.

23-01-2010
Ik vond het een goed boek, een aanrader voor fantasy liefhebbers. In het begin eventjes doorzetten want het eind is echt de mooite waard. Wat mij betreft komt het tweede deel snel in de winkel te liggen.

bolklein

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

<span>%d</span> bloggers liken dit: