Disconnect: Juultje van den Nieuwenhof

disconnect Disconnect
Auteur: Juultje van den Nieuwenhof
Jaar: 2014
Uitgever: Moon
Pagina’s.: 192
Wie er op het idee kwam om in hun oude, leegstaande schoolgebouw in te breken, weet niemand meer. Maar tijdens een nachtelijk eindexamenfeestje besluiten zeven jongeren nog één keer terug te gaan naar de school waar ze jarenlang op hebben gezeten. Ze belanden in het pikdonkere theaterzaaltje. Wanneer blijkt dat de deur niet meer opengaat, dringt langzaam het besef door dat ze opgesloten zitten. Hun mobieltjes hebben geen bereik en ze hebben nauwelijks iets te eten en te drinken. Dan ontdekt een van hen camera’s in het zaaltje. Zijn ze met opzet opgesloten? En zo ja, wie zit erachter? En waarom?

Reactie van het boek door Clasien ster5

Wat een spannende young adult. Dit is het tweede boek van Juultje van den Nieuwenhof en wat voor één. Een vriendengroep van 4 jongens en 3 meiden, allemaal met hun eigen geheimen. Het verhaal begint met een proloog door één van deze personen, die zichzelf snijdt, wil dat mensen verantwoording nemen voor de dingen die ze doen, volgens haar moet iedereen gestraft worden voor zijn of haar daden. Niemand mag die straf ontlopen.
Het begint met een examenfeestje dat eindigde in een afterparty in een slooppand, hun oude middelbare school, de vriendengroep gaat verder feesten in het drama lokaal. Wanneer ze daar enkele uren zijn blijkt dat de deur afgesloten is en ze er niet meer uit kunnen. Eerst is het leuk en spannend, totdat er al snel ruzies ontstaan met grote gevolgen. Geen mobiel bereik. Afgesloten van de buitenwereld. Later blijkt het een vooropgezet plan door twee van de vrienden. Allemaal vertrouwen ze deze personen, één ervan blijkt een “persoonlijkheid van het kwaad” een psychopaat. Een luguber spel waarin alle geheimen tot uiting komen, bekentenissen, vind plaats. Alle betrokkene zijn hoofdrolspelers in dit toneelstuk. Aan het einde opent degene de deur en loopt rechtstreeks naar het politiebureau. Degene die het overleven ondervinden grote gevolgen van deze boetedoening. Het einde speelt zich af in een inrichting, waar een noodlottig einde plaatsvindt.
Mensen leven op een roze wolk waar geen leugens en geweten bestaan. Bekentenis betekent vrij zijn.

bolklein

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: