Zusters van de zee: Robin Corbee

zusters van de zeDe zusters van de zee
Auteur: Robin Corbee
Jaar: 2014
Uitgever: Moon
Pagina’s.: 208

De 17-jarige Anna woont met haar vader in een klein huisje in de duinen. Ze is gek op de zee en het strand en wil er nooit meer weg. Maar wanneer de huisbaas de huur drastisch verhoogt, ziet het ernaar uit dat ze toch moeten verhuizen.
De Ekster is voortdurend op de vlucht. De mensen zien hem aan voor een gevaarlijke crimineel, die rooft waar hij maar kan en daarbij een spoor van vernieling en geweld achterlaat.
Tijdens een stormachtige nacht ontmoeten De Ekster en Anna elkaar. Ze komen een eeuwenoud mysterie op het spoor. Twee magische beelden, de Zusters van de Liefde, zijn van elkaar gescheiden. Anna is vastbesloten om de zusters te herenigen. Een avontuur vol wonderlijke gebeurtenissen volgt…

Reactie van het boek door Clasien ster5

Dit boek werd mij toegestuurd om er een recensie over te schrijven. Ik kende deze schrijfster niet, bovendien sprak de voorkant mij niet echt aan. Dit is het enige negatieve wat ik kan bedenken over dit boek. Want wat een prachtig verhaal, over Anna die een mysterie probeert op lossen samen met Ekster, een jongen die wordt beschuldigd van diefstallen en achternagezeten. Gustav, een oude man die probeert om de droom van zijn geliefde waar te maken. Peeters, een nare man en huisbaas. Daarnaast de gekke Pjotter. Het verhaal gaat over twee delen van één beeld “De zusters van de liefde” die door Anna en Ekster samen worden gebracht. Wanneer ze er achterkomen dat het hier gaat om “De zusters van het onheil” volgt er een spannend verhaal met een beetje magie en een ontluikende romans. Dit boek is een aanrader voor zowel roman als fantasie lezers, jong en oud.
“De zusters hebben het altijd op geliefden voorzien: een van de twee zal sterven, zodat de ander met een gebroken hart achterblijft”.

Zoals achteraf blijkt zijn alle hoofdpersonen gebaseerd op bijzondere mensen uit het leven van Robin zelf. Op school was Robin altijd al gefascineerd door fantasie. Robin schrijft over zichzelf:
“Misschien komt het doordat er lichamelijk gezien, veel niet mogelijk is in mij leven en ik in de wereld van de fantasie alles mogelijk kan maken”. Wat mij betreft gaat Robin door met dit genre boeken, ik heb er van genoten en hoop dat er een vervolg komt op Zusters van de zee.

bolklein

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: