Walviseiland: Kimberly Freeman

walviseilandWalviseiland
Auteur: Kimberly Freeman
Uitgever: De Fontein Romans & Spanning
Pagina’s: 282

Je kunt je verleden nooit achter je laten, maar je hoeft het niet je leven te laten bepalen… ‘Walviseiland’ is de tweede heerlijke roman van Kimberley Freeman die je meeneemt naar het schitterende Australië.

Engeland, 1891. De jonge Tilly Kirkland wordt door de knappe Jasper Dellafore het hof gemaakt. Maar als ze na hun huwelijk naar haar nieuwe thuis reist, verwordt haar droom van een gelukkig huwelijk tot een nachtmerrie.
Australië, 2012. Bestsellerauteur Nina Jones kampt met een writer’s block en de nasleep van een ongelukkige relatie. Als ze in de muren van het oude familiehuis Starwater House enkele pagina’s uit het dagboek van haar overgrootmoeder vindt, stuit ze op een raadsel dat haar al snel helemaal in zijn greep houdt.

Kimberley Freeman schreef eerder al ‘Wilde bloemen’, dat net als ‘Walviseiland’ heerlijk weg leest. Voor fans van Tamara McKinley en Santa Montefiore.

Mijn reactie van het boek ster5

Het boek begint met drie aparte  verhaallijnen, het stukje van Nell en Tilly en Nina. Deze verhalen zijn op zich al prachtig om te lezen, en ik heb in het begin dan ook geen idee wat ze met elkaar te maken hebben. Maar daar komt al snel verandering in als je wat verder bent, en dat laat het boek je helemaal niet meer los. Haar eerste boek Wilde bloemen vond ik al een geweldig boek, en daarom hoort ook zeker dit boek in mijn collectie. Ik hoop dat ze ook haar andere boeken gaan vertalen naar het Nederlands, want ik denk dat ik wel kan zeggen dat het dan tot één van mijn favorieten schrijfsters hoort.

bolklein

 

4 gedachten over “Walviseiland: Kimberly Freeman

Voeg uw reactie toe

  1. Ik was verloren toen ik in het boek begon en dat terwijl ik weinig tijd had om er in verder te lezen. Maar tijdens al die momenten bleef het verhaal in mijn hoofd zitten. Dan is een boek al geslaagd. Het verhaal bevat drie verhaallijnen die al gauw bij elkaar komen, al blijven er heel lang vragen staan. Zodra je in een verhaallijn zit, vergeet je de anderen. Dat zegt genoeg. En alle vragen worden beantwoord. Maar toch vind ik het einde een beetje afgeraffeld, vooral het verhaal van Tilly. Het is makkelijk te veronderstellen dat men haar daden zomaar zal vergeten, maar kan dat eigenlijk wel? Ik zou daar 4 sterren voor geven, maar voor de rest van het boek 5, dus ik maak er toch maar 5 van.

    *****

    Marjon.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: