Vlagen van verdriet: Wendy Harris

vlagenVlagen van verdriet
Auteur: Wendy Harris
Uitgever: The House of Books
Pagina’s: 335
Jaar: 2006
Volledig verrast hoort de schrijfster Jane Rampling dat ze van een onbekende tante een huisje heeft geërfd. Jane vertrekt naar het eiland Wight, op zoek naar heet mysterieuze verleden van haar tante Lillian. Daar ontdekt ze tot haar verbijstering nog meer familie waarvan ze het bestaan nooit had vermoed. Een tragisch familiegeheim blijkt al meer dan vijftig jaar zijn schrijnende sporen na te laten. Temidden van een moeras van waarheid en leugens beseft Jane dat haar leven voor altijd is veranderd.

Mijn reactie van het boek *****

Wat een prachtig verhaal is dit, vol drama, het houd gewoon niet op. Als lezer weet je al eerder dat Jane eigenlijk niet is als wie je zou denken, maar het verhaal word zo verteld dat je toch nog vol verassingen komt.  Helaas kan ik van deze schrijfster verder geen Nederlandse boeken vinden anders had ik die graag gelezen.

bolklein

 

7 gedachten over “Vlagen van verdriet: Wendy Harris

Voeg uw reactie toe

 1. Wat een drama. En dan bedoel ik het leven van de mensen in dit boek, wat overigens gewoon fictie is. Je blijft er in doorlezen omdat je zo graag wil weten hoe het verleden in elkaar steekt, wat er precies is gebeurd en wie welke rol heeft gespeeld in het drama. Je wordt niet teleurgesteld. Behalve dat het boek heel toegankelijk leest, is het allemaal erg verrassend. Het beetje spiritualiteit dat er in verwerkt zit, voegt ook echt iets toe. Waarom dan toch maar 4 in plaats van 5 sterren? Omdat ik sommige delen niet genoeg vind uitgewerkt – zoals de spiritualiteit, de dood van Woody, het waarom achter Henry’s daden. Er blijven veel vragen open staan. En dat maakt het verhaal een beetje onwaarschijnlijk.

  ****

  Marjon.

   1. Ergens wordt melding gemaakt dat zijn moeder een hekel aan jongens en mannen had (maar ze had dan wel een man en nota bene ook twee kinderen). Het werd verder niet uitgediept. Ik wil altijd graag begrijpen waarom iemand zulke dingen doet. Is Vlinderhuis ook van haar? Gaat dan op mijn leeslijst!

 2. nee nee vlinderhuis is van marcia preston, die ik gekocht had maar die schijnbaar al eerder uitgebracht was , normaal zou ik het boek met de oude niet gekocht hebben maar ben blij dat ik deze heb, was erg mooi recensie volgt.(als ik zin heb haha)

  1. Oh ja, dat boek! Staat ook op mijn lijst! En als je geen zin of tijd hebt in die recensie… Lezen is het belangrijkste toch!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: