Heksenwaan: Martijn & Iris Compiet

coverHeksenwaan
Auteur: Martijn Adelmund & Iris Compiet
Jaar: 2014
Pagina’s.: 160
Uitgever: Luitingh Fantasy

Nikkie Zeevenslooten is vervloekt. Dat wil zeggen: dat idee kan ze maar niet loslaten. Misschien wel om die reden gebruikt ze haar schetsboek als een spiegel voor haar dagelijkse belevenissen, om precies bij te houden wat haar allemaal overkomt. Want de dagelijkse gebeurtenissen in het leven van Nikkie zijn ronduit onalledaags. Vaak zelfs beangstigend. Zo blijkt tijdens een bezoek aan de Heksenwaag in Oudewater dat vreemde en vooral sinistere personen een ongezonde belangstelling voor haar aan de dag leggen. Ternauwernood lukt het haar te ontsnappen. Wat ze niet weet, is dat dit pas het begin is van een avontuur dat haar naar de gevaarlijke omgeving van de zogeheten Binnenlanden zal voeren, het domein van de heksen. Wat Nikkie ook niet weet, is dat zij de hoofdprijs vormt van de Wilde Jacht, die geen enkel mensenkind ooit heeft overleefd…

 

Reactie van het boek door: Clasien ****

Wat een heerlijk boek om te lezen. Heksen, vreemde magische figuren, toverstenen, dit alles verwerkt in een fantasie vol verhaal. Nikkie komt via een vouw in een blad papier in een compleet andere wereld terecht. Hier ontmoet ze Nornir, een volk wat al heel lang bestaat. Het boek bevat leuke extra’s zoals bij ieder hoofdstuk een stukje uitleg. Prachtige tekeningen. Dit boek lees je in één ruk uit, bovendien is het makkelijk leesbaar.

bolklein

Een gedachte over “Heksenwaan: Martijn & Iris Compiet

Voeg uw reactie toe

  1. Heksenwaan is een wel heel spannend boek met een enigszins open einde. Ik ben niet zo van Fantasy (met grote uitzonderingen als Harry Potter) en als me nog eens zo’n boek zou worden voorgehouden zou ik ‘nee’ zeggen. Maar toen ik er in begon kon ik het toch niet meer wegleggen. Het is leuk en toegankelijk geschreven in de eerste persoon en bevat een bijlage met schetsen waarover de ik-persoon vertelt. Die schetsen voegen echt iets toe vind ik.

    ****
    Marjon.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

<span>%d</span> bloggers liken dit: