De selectie: Kiera Cass (selection trilogie 1)

coverDe selectie

Auteur: Kiera Cass

Uitgever: van Goor

Jaar: 2014

Pagina’s: 272

Voor 35 meisjes is de selectie dé kans op een beter leven. Zo kunnen ze ontsnappen aan een armoedig caste-leven en opgenomen worden in een wereld vol glamour. De selectie biedt de mogelijkheid om in het paleis te wonen en te strijden om het hart van prins Maxon.
America Singer vindt het echter een nachtmerrie. Ze moet haar geheime liefde opgeven en haar thuis verlaten voor een strijd om een kroon die ze niet wil. Ze moet in een paleis wonen dat continu wordt aangevallen door rebellen. Dan ontmoet ze prins Maxon en twijfelt ze aan alles. America realiseert zich dat het leven waar ze altijd van gedroomd had in het niet valt bij de toekomst die ze nooit voor mogelijk had gehouden.

Mijn reactie van het boek ****

Dit boek kan zoal door jeugd als door volwassene gelezen worden, en voor diegene die van films zoals Princess Diaries houd is deze serie ook geweldig. Geweldig om de sfeer te proeven in het paleis van Maxon,en je voel hoe de sfeer tussen de dames is, want ze proberen tegen elkaar op te strijden. America een mooie grappige personage in dit boek die vooral zich zelf blijft, zal ze voor Maxon kiezen of gaat ze voor haar eerste liefde , dat gaan we nog even afwachten, en ik ben benieuwd naar het tweede deel.

cover cover

bolklein

Een gedachte over “De selectie: Kiera Cass (selection trilogie 1)

Voeg uw reactie toe

 1. Dit boek deed me wegdromen, net zo als vroeger de films van Sissi.
  Het verhaal is vlot geschreven, soms iets langdradig, maar meestal vermakelijk.
  Je leeft mee met de 35 vrijgezelle jongedames tussen de 16 en de 20 die een poging doen om prins Maxon Schreave in te palmen.
  We leven in het land Illea, dat nog werkt met het kaste stelsel. De kaste bestaan van 1 tot en met 8. In één de allerrijkste en in acht de armoe.

  America Singer, hoort in kaste vijf, samen met haar ouders en broers en zussen. Ze zijn een kunstenaarsgezin. Wanneer de uitnodiging voor De selectie arriveert is dit een kans om de armoede te keren. Wanneer America deel neemt zal en het gezin een royale vergoeding krijgen zolang America deelneemt.

  Aspen, haar jeugdliefde, heeft net de relatie beëindigd omdat er geen toekomst inzit. Aspen behoort tot een lagere kaste. Een meisje is niet gewoon lager dan haar stand te trouwen. Mede hierdoor neemt America de beslissing om mee te doen.

  America haar vertrouwde leventje, als alledaags meisje veranderd in luxe.
  “Hoe het ook zal aflopen, vanaf morgen zal je leven nooit meer hetzelfde zijn”.
  “Hoe was ik in hemelsnaam in deze situatie terechtgekomen? In een maand tijd was ik alles wat zeker en vertrouwd was kwijtgeraakt: mijn thuis, mijn kaste, mijn leven”.

  In eerste instantie wil America niks liever dan naar huis, maar de financiële vergoeding, houdt haar in Illea. “Ik vroeg me af of er vandaag nog meer meisjes verdrietig zouden zijn”.
  Al gauw krijgen Maxon en America een vertrouwensband, trekken veel met elkaar op. Maxon blijkt in het echt leuker te zijn dan gedacht.

  “Het enige wat je kunt doen, is jezelf blijven. Het is minder erg als Maxon me naar huis stuurt omdat ik mezelf ben geweest, dan dat hij me houdt omdat ik deed alsof ik iemand anders was”.

  Dit verhaal neemt je mee naar andere tijden, met prachtige jurken, tuinen. Het Sissi effect. Voor mij ook 4*

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: