De gouvernante: Carrie Turansky (Highland Hall 1)

highlandDe gouvernante/ Highland Hall 1

Auteur: Carrie Turansky

Uitgever: Voorhoeve

Jaar: 2014

Pagina’s: 368

Voor de liefhebbers van Downton Abbey: maak kennis met de gouvernante van Highland Hall.

Engeland, 1911. De 27-jarige Julia Foster keert met haar ouders terug uit India wanneer haar vader ernstig ziek wordt. Eenmaal weer thuis neemt Julia een baan aan als gouvernante op het landgoed Highland Hall om haar ouders te ondersteunen. Daar krijgt ze te stellen met vier verwende en ongemanierde kinderen. In de financieel zware tijden moet de heer van Highland Hall, weduwnaar Sir William Ramsey, alles uit de kast halen om het landgoed te redden van de ondergang. Het laatste wat hij nodig heeft is een gouvernante die het hele huishouden onder handen neemt. Tot hij inziet dat Julia’s hervormingen wel eens de redding van Highland Hall kunnen betekenen. Carrie Turansky is net als haar lezers helemaal weg van het Britse kostuumdrama Downton Abbey. Na een bezoek aan Engeland wilde ze niets liever dan zelf een verhaal schrijven dat zich afspeelt op een van die prachtige landgoederen uit de Edwardiaanse periode. Het resultaat is de serie Highland Hall, voor iedereen die maar geen genoeg krijgt van kostuumdrama’s.

 

Mijn reactie van het boek *****

Weer een lekker ouderwetse roman waar je je eigen helemaal in verliest, ik had dit boek dan ook zo uit. Het is makkelijk geschreven en beeldend en het verveeld geen moment. Vaak weet je als je begint met lezen hoe het boek gaat verlopen, wie er nu een stelletje word, of in een thriller weet je de dader word toch wel opgepakt, dat had dit boek ook maar het sleept je mee in een wereld van warmte liefde , het is dat er geen muziek bij zit zoals in een film maar je voelt gewoon dat er iets gaat gebeuren. Ik moet er wel bij zeggen dat in dit boek ook het geloof aan te pas komt maar dat stoort niet en heeft zelfs ook zijn mooie momenten. Voor diegene die van de boeken van Julie klassen houd is dit zeker een aanrader.

highland

 

bolklein

 

13 gedachten over “De gouvernante: Carrie Turansky (Highland Hall 1)

Voeg uw reactie toe

 1. Hoi,

  graag zou ik van je/jullie als lezeressen willen vernemen welk boek jullie meer adviseren.

  De gouvernante van Higland Hall van Carrie Turansky of
  De bruidsjurk van Rachel Hauck of
  De tweestrijd van Elinor van Laura Frantz (vervolg op De dochters van de meestersmid)

  Ik hoop dat jullie mij van advies kunnen voorzien. Klein dingetje; ik ben gek op boeken waarin balzalen, kastelen, jurken, etc etc in beschreven worden:-)!

  Groetjes en bedankt!

 2. HiHi Thorinda,

  Van deze boeken heb ik alleen De Bruidsjurk gelezen en dat is een prachtig en verrassend boek. Maar ik kan je dus niet vertellen of het mooier/beter is dan de andere boeken.

  Groetjes, Marjon.
  http://uitgelezen.op23.nl

 3. Ik vond in dit boek (de gouvernante) vooral ook spannende stukjes in zitten,en ik heb helaas de andere nog niet gelezen. dus is je vraag nog niet echt beantwoord, en zoals ik hierboven al ergens aan gaf als je de boeken van julie klassen hebt gelezen bevalt deze zeker ook, maar ik moet ook zeggen dat ik na de beoordeling van marjon op bruidsjurk, ook deze snel zal gaan lezen. succes laat je weten welke het is geworden? 🙂

 4. De dansmeester is het geworden!! Met 1 week ook al uitgelezen:-)!
  In 1 woord GEWELDIG!! Dat ik hier zolang overgetwijfeld hebt!!! Haha!
  Julie Klassen blijft gewoonweg KLASSE!!

  Groetjes en bedankt voor jullie advies en informatie!!

 5. Hoi lezeressen cq bloggers!

  Ik hoop dat jullie mij nog even 1x van advies kunnen voorzien!!
  Welk van de 2 boeken is meer a la Julie Klassen stijl; De gouvernante van Highland Hall of De Erfgename van Winterwood en welk boek geeft het meest gedetailleerd de sfeer van de landgoederen, jurken, balzalen, chique diners, etiquette regels etc weer.

  Ik hoop dat jullie mij hiermee kunnen en willen helpen!

  Dank je wel alvast!

  Groetjes Thorinda

  1. HiHi Thorinda, ik heb alleen De Erfgename van Winterwood gelezen en dat is dan helemaal in jouw stijl… Maar ik kan dus niets over dit boek zeggen (nog niet).

   En net als Taske vraag ik: heb jij nog tips voor ons?

   Groetjes, Marjon.

 6. Poehee dat is een best moeilijke vraag, want ik vond beide boeken geweldig mooi, en als ik je reactie hierboven zo zie dat je de dansmeester zo mooi vond, weet ik haast zeker dat je beide boeken mooi zal gaan vinden. (net als ik) zijn allemaal het zelfde genre waar veel liefde warmte maar ook wat nodige spanning in voor komt. de omgeving kleding en sfeer, je beleefd dat allemaal op je eigen manier in een boek. helaas ik kan niet voor je kiezen, maar als ik ze nog niet gelezen had dan had ik ze weer beide gekocht haha 😉 succes ps ik zie dat je toch ook van mooie boeken houd hebje ook aanraders voor ons die we niet mogen missen? groetjes natasja

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: