De dochter van de imker: Santa Montefiore

de dochter van de imkerDe dochter van de imker
Auteur: Santa Montefiore

Uitgever: Boekerij
Jaar: 2014
Pagina’s: 321

 

1937. De jonge Grace Hamblin trouwt met haar jeugdliefde Freddie, maar intussen koestert ze heimelijk een vurige liefde voor een knappe aristocraat van wie ze weet dat hij nooit van haar zal zijn. Als Freddie acht jaar later uit de oorlog terugkeert als een gebroken man die bovendien een groot geheim met zich meedraagt, loopt het huwelijk stuk. 1973. Trixie Valentine is verliefd op Jasper, zanger van een Britse rockband die de zomer doorbrengt op het kleine eilandje bij de kust van Cape Cod waar Trixie is opgegroeid. Gefrustreerd door haar beschermde, geïsoleerde jeugd vat Trixie het plan op er na de zomer vandoor te gaan met haar geliefde. Ze wil niet zo worden als haar moeder Grace, die sinds ze haar man Freddie heeft verlaten tuiniert voor de rijkere eilandbewoners. Ze snapt niets van haar moeders obsessie met bijen en verlangt naar een groots en meeslepend leven. Tot ze erachter komt dat de zwijgzame Grace een pijnlijk verleden met zich meedraagt…

 

Mening  Marjon ster5 25 -4 2014

Ik had moeite in het verhaal te komen, maar ergens rond bladzijde 100 was ik verloren. Je hebt het idee hoe het verhaal gaat, maar er zitten gaten in en je wil doorlezen om antwoorden te krijgen. Waarom zijn Grace en Freddie geëmigreerd? Wat heeft de oorlog er mee te maken? Het verhaal laat je niet meer los. Een echte Santa Montefiore dus en al vind ik dit niet haar sterkste verhaal; het krijgt toch 5 sterren.

 

Mijn reactie  ster4

Was weer een heerlijke Santa Montefiore, zoals al haar boeken.Gaat de geschiedenis zich herhalen? En wat heeft Trixie met het verleden van haar moeder te maken, je leest het allemaal in deze geweldige roman.Ik heb er van genoten en heb ook stiekem weer iets geleerd over de bijen, maar of ik er nu niet meer bang van ben vraag ik me echt af. Niet alleen het verhaal is mooi maar ik vind het ook een prettige schrijfstijl (bij al haar boeken), ze slepen je gewoon mee zonder dat je hoeft na te denken, alleen maar ontspannen en genieten.

bolklein

 

4 gedachten over “De dochter van de imker: Santa Montefiore

Voeg uw reactie toe

  1. Ik ben heel erg benieuwd! Ik heb kort geleden een boek gekocht van Santa Montefiore, en als haar schrijfstijl me bevalt wil ik deze ook zeker lezen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: