Weekend Terschelling

weekend terrschellingWeekend Terschelling
Auteur: Els Kerkhoven
Jaar: 2014
Blz.: 256
Uitgever: Sijthoff

Voordat Isa naar het buitenland vertrekt, gaat ze met haar zusje Daan nog een keer terug naar Terschelling, het vakantie-eiland van hun jeugd. Op het laatste moment besluiten ze hun beste vriendin Sylvie ook mee te nemen. Ze halen mooie herinneringen op en brengen een bezoek aan hun vrienden Loek en Gerben en hun moeder Jannetje. De trip down memory lane slaat om in een nachtmerrie als Sylvie spoorloos verdwijnt. Jannetje blijkt de enige getuige, maar zij heeft een beginnende vorm van Alzheimer. Hoe betrouwbaar is haar getuigenis? En kunnen ze vertrouwen op hun eigen herinneringen?

 

Reactie van het boek door: Clasien *****

Een heerlijk boek om te lezen, vol met spanning. Leuke personages en lekker vlot geschreven. Wat in het verleden gebeurd is, speelt nu nog een grote rol. Drie kinderen bewaren onderling een groot geheim. Jaren later is er ééntje die dreigt verraad te plegen, tenzij ze samen een “probleem” oplossen met alle gevolgen van dien. Isa, Sylvie en Daan vertrekken voor een leuk weekend, vol met herinneringen, naar Terschelling. Dat dit weekend heel anders zal verlopen dan gepland hadden er twee niet verwacht. Aanrader!

bolklein

 

 

Een gedachte over “Weekend Terschelling

Voeg uw reactie toe

  1. Een verhaal dat al beklemmend is op de eerste bladzijde en dat blijft het ook. Het voert de spanning op, je wil alleen maar doorlezen. Heerlijk boek, toegankelijk geschreven. Toch een kanttekening: het is wat onwaarschijnlijk af en toe en de stukjes van Sylvie zijn soms te weinig spanning hebben en daardoor af en toe een beetje saai.
    ****
    Marjon.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: