Juffrouw Holle: Fleur Brockhus

juffrouw holle

Juffrouw Holle
Auteur: Fleur Brockhus
Jaar: 2014
Pagina’s.: 288
Uitgever: The house of books

 

Een sprookje voor de moderne vrouw
Olivia, partyprinses en ambitieuze journaliste, zit weg te kwijnen op de redactie van de Borduurbode. De perfectionistische Rikka ziet het leven als een lijst met taken die ze moet afvinken. Olivia en Rikka moeten zien overeind te blijven tussen onvolwassen vriendjes, gebrekkige carrièrekansen, en de constante druk om te voldoen aan een ideaalbeeld. Tegen wil en dank belanden ze op de boerderij van de mystieke Juffrouw Holle. Haar regime van rust, reinheid en regelmaat is precies wat de jonge vrouwen nodig hebben. Op de boerderij worden de kussens eens flink opgeschud tot de veren in het rond dansen.

 

Reactie van het boek door: Clasien **** 21-6-2014

Dit is een sprookjesachtige chicklit, dus geen sexy scene’s. Olivia een feestbeest en Rikka de perfectioniste zijn allebei niet tevreden over hun huidige leventje, ook al hebben ze dit zelf nog niet zo door. Beide komen terecht bij Juffrouw Holle, die hun via verschillende wegen allerlei levenslessen meegeeft. Soms hilarische, grappige maar ook emotionele momenten. Ook de poes Monty speelt een rol in dit verhaal.
Ik ben zelf niet zo’n chicklit lezer, maar dit boek kan ik zeker aanbevelen.

Mijn reactie van het boek: ****

Een heerlijk sprookje voor volwassene maar wel eentje met hele leerzame lessen erin.Ik denk dat je als lezer ook vaak dingen herkent van je eigen die je eigenlijk ook anders zou moeten doen.Fijne schrijfwijze en leuke personen, een boek waar je van geniet.

bolklein

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: