Het strandhuis: Dorien Kelly

het strandhuis

Het strandhuis

Auteur: Dorien Kelly
Uitgever: Harlequin
Jaar: 2013
Pagina’s: 318

 

Soms moet je ver van huis gaan om thuis te komen.
Tessa’s leven is een puinhoop. Ze heeft de baan verloren waar ze zo hard voor heeft gewerkt, en haar man is ervandoor met zijn secretaresse, die wél zwanger bleek te kunnen worden. Eigenlijk, realiseert ze zich, heeft ze zo haar best gedaan om het iedereen naar de zin te maken, dat haar eigen gevoelens en verlangens totaal ondergesneeuwd zijn. Hoog tijd dus om de zaken eens op een rijtje te zetten.
Haar vriendin Kate (ook ontslagen, ook in staat van verwarring) haalt haar over mee naar Costa Rica te gaan. Een vlucht misschien, maar in het strandhuis in Playa Blanca valt er meer op zijn plek dan ze ooit had durven dromen. Niet in de laatste plaats dankzij haar clandestiene huisgenoten (de zwangere tiener Isabel en haar norse beschermster Mila), de filosoof-huisbewaarder Don en, niet te vergeten, buurman Javier Ruiz. Want door hun kijk op de wereld leert ze dingen over zichzelf waar ze thuis nooit achter was gekomen.

 

Reactie van het boek door: Marjon ***

Dit boek stond al lang op mijn verlanglijstje en ik ging er van uit dat het een heerlijk-boek-voor-tussendoor zou zijn. Maar dat viel tegen. Ik kwam niet lekker in het boek, vond het één heel realistisch en het andere juist niet, je wordt doorlopend afgeleid met vergelijkingen en dingen die er niet toe doen en het komt allemaal wat ‘vreemd’ over. Daarnaast vind ik de vriendschap tussen Tessa en Kate niet echt een vriendschap. Dat stoorde door het verhaal heen.

bolklein

Een gedachte over “Het strandhuis: Dorien Kelly

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: