Nachtmuziek: Nora Roberts

nachtmuziek Nachtmuziek

Auteur: Nora Roberts
Uitgever: Meulenhoff Boekerij
Jaar: 2013 (1992)
Pagina’s: 430

De knappe, jonge en succesvolle violiste Caroline Waverly komt naar Innocence om de nalatenschap van haar grootmoeder te regelen. Zij besluit er de zomer door te brengen, vooral omdat ze even tot zichzelf wil komen nadat de onstuimige relatie met haar vriend is beëindigd. Haar vakantie in Innocence wordt echter al snel verstoord door een gebeurtenis die haar bijzonder aangrijpt – en daar zal het niet bij blijven. Bovendien raakt Caroline in de ban van een aantrekkelijke maar raadselachtige man, Tucker Longstreet. Hun aarzelende relatie groeit uit tot een vurige verhouding, maar hun liefde wordt door een reeks dramatische gebeurtenissen danig op de proef gesteld…

 

Reactie van het boek door: Marjon *****

Ook in dit boek moest ik even inkomen. De schrijfstijl lijkt heel anders te zijn, een beetje zwierig en speels. Misschien ligt dit aan het feit dat het boek al uit 1992 is. Maar het boek gaat over echte mensen met al hun gebreken, wensen, hun angsten en hun problemen. En dat alles met een seriemoordenaar temidden van alle hoofdpersonen waardoor het toch wel spannend wordt. Ook rassendiscriminatie en vooroordelen komen aan de orde (het verhaal speelt zich in Mississippi af). Niet meer weg te leggen!

bolklein

 

 

 

2 gedachten over “Nachtmuziek: Nora Roberts

Voeg uw reactie toe

  1. Dit was één van de weinige Nora Roberts boeken dat me minder lag. Ik vermoed ook dat het komt doordat het al iets ouder is, maar ook door de gedachtengang van een aantal personages.

    1. Zwartraafje… Je merkt inderdaad dat de stijl heel anders is, het voelt een beetje gedateerd. Ik denk ook dat Nora Roberts beter is gaan schrijven in de loop der jaren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: