Ooit, misschien: Lauren Graham

ooitOoit, misschien

Auteur: Lauren Graham
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Jaar: 2013
Pagina’s: 352

 

Franny Banks had zichzelf drie jaar de tijd gegeven om het te gaan maken als actrice. Nu gaan de laatste drie maanden in. Ze kwam ooit naar New York met dromen over Broadway, maar haar fanclub telt nog maar twee leden (haar huisgenoten Jane en Dan) en om haar huur te betalen werkt ze als serveerster in een Comedy Club.
Franny wil haar droom om de volgende Diane Keaton of Meryl Streep te worden nog niet laten varen. Maar haar bankrekening slinkt, haar agent belt niet meer, en haar vader wil eigenlijk dat ze naar huis komt om met haar geweldige ex-vriend te trouwen. Franny besluit nog één laatste poging te wagen om ‘ooit’ te veranderen in ‘nu’

 

Reactie van het boek door: Marjon ****

Een leuk boek in de stijl van Bridget Jones. Franny, de ik-figuur, heeft zich zo vastgebeten in haar droom om actrice te worden dat ze uit het oog verliest wat haar gelukkig maakt. Ze buffelt maar door, groeit enorm en het laat je niet los als lezer, al dwalen sommige stukjes teveel af van waar het om draait. Gelukkig is er een mooie balans van humor en diepgang en komt het verhaal heel reëel over. Niet verwonderlijk; de auteur is zelf actrice en speelde in series als Gilmore Girls en Parenthood. Het is zeer waarschijnlijk dat het boek grotendeels autobiografisch is.

bolklein

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

<span>%d</span> bloggers liken dit: