De kraamhulp: Esther Verhoef

de kraamhulp Van Esther Verhoef
Website:www.estherverhoef.nl
Thriller

340 pagina’s

 

Als Didi na een zware bevalling van haar eerste kindje aan bed is gekluisterd, is ze dolgelukkig met de hulp van de kraamverzorgster. De baby is lief en gezond, maar Didi’s herstel gaat langzaam. Miriam, werkzaam bij de politie Rotterdam, kan de plotselinge dood van haar broer niet verwerken. Ze vermoedt kwade opzet van zijn mooie weduwe Hennequin. Tijdens haar zoektocht naar Hennequins verleden groeit bij Miriam de overtuiging dat ze te maken heeft met een levensgevaarlijke psychopate. En juist deze vrouw heeft zich onmisbaar gemaakt in het jonge, kwetsbare gezin… De kraamhulp beschrijft tien beslissende dagen uit het leven van drie jonge vrouwen. Kwetsbaarheid, wilskracht en moordlust vinden elkaar in een beklemmende, ontroerende pageturner: Esther Verhoefs engste thriller ooit.

Uitgever: Anthos
ISBN: 9789041423696

Reactie van het boek door: Clasien ***** 1-3-2014

Ik sla dit boek dicht met een diepe zucht en baal dat het uit is. Wat een prachtverhaal, ook al weet je meteen wie de “kwade” is in dit boek. Hierdoor wordt het alleen maar spannende omdat je weet dat er ieder moment weer iets gebeuren kan.
Twee verhaallijnen, de ene over Miriam (politie) waarvan haar broer onder rare omstandigheden is gestorven. De tweede over Hennequin, de weduwe van haar overleden broer. Waarom Hennequin juist dit gezin uitkiest, om te gaan werken, blijkt aan het einde van het boek. Het thema WRAAK. Wraak om het pesten in haar jeugd, maar vooral om het onrecht wat haar is aangedaan. Hoever ga je als vader voor je dochter?

 

Mijn reactie van het boek *****

Wauw, was het eerste wat in me op kwam toen ik het verhaal uit had. Het was weer even geleden dan ik een thriller  had gelezen, maar ik denk dat ik toch iets meer moet gaan afwisselen, want dit was me erg goed bevallen weer.Je zou toch maar mooi op je kraambed liggen met zo’n halve gare om je heen zeg .Ik was zo nieuwsgierig naar het einde om te weten waarom Hennequin dit deed, dat ik niets anders kon doen dan doorlezen.  Een top schrijfster.

bolklein

4 gedachten over “De kraamhulp: Esther Verhoef

Voeg uw reactie toe

  1. Ik ben het nu aan het lezen en zit er nog niet helemaal in, maar ik lees allemaal goede dingen over dit boek 🙂

  2. Vanaf het begin voel je de beklemming en dat alleen is al genoeg om te blijven doorlezen. Maar Esther Verhoef kan natuurlijk ook nog heel goed schrijven. Tel dat bij elkaar op en je hebt een heel goed boek. Het is spannend terwijl direct al duidelijk is wie de dader is. Een minpuntje: de hoofdstukken met steeds de ander in de hoofdrol wisselen elkaar erg snel af en zijn nogal kort. Ik heb het gevoel dat dat de vaart er een beetje afhaalde. Daarom toch geen 5 sterren.

    ****

    Marjon.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: