De campus: Nathalie Pagie

campusDe campus
Auteur: Nathalie Pagie
Jaar: 2014
Pagina’s: 224
Uitgever: The House of Books

 

Cleo van Laerhoven gaat vijf maanden studeren aan de University of Alberta in Canada. Ze heeft het aanvankelijk enorm naar haar zin; de kennismaking met de campus, haar medestudenten en de overweldigende natuur van Canada maken haar verblijf tot één groot feest.
Wanneer een van Cleo’s docenten op een ochtend dood en naakt wordt aangetroffen onder een raam, denkt de politie in eerste instantie aan zelfmoord. Maar als korte tijd later ook haar assistente op gruwelijke wijze sterft, wordt er een moordonderzoek gestart en slaat de sfeer op de campus om. En niet alleen de sfeer: na een prachtige Indian summer doet nu de kou zijn intrede. Al snel verdwijnt de wereld onder een dik pak sneeuw en daalt de temperatuur tot min dertig graden. Intussen raakt Cleo verstrikt in een web van intriges, waarin niemand is wie hij lijkt. Lukt het haar de Canadese kou te trotseren en de campus levend te verlaten?

 

 

Reactie van het boek door: Clasien *****

Een heel vlot geschreven en spannend boek. Vanaf het begin zat ik in het verhaal, makkelijk leesbaar en hierdoor vlieg je er doorheen. Cleo is een beetje naïef wanneer zij in het buitenland haar medestudenten probeert te helpen door vrijwillig met indirecte bewijzen naar de politie te stappen. Hierdoor raakt zij betrokken bij twee moorden en trap in de hinderlaag van de dader. Ook aan het thuisfront gebeuren er heftige dingen, waar Cleo achterkomt terwijl ze abroad zit.

bolklein

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: