Het verlangen naar Mill River: Darcie Chan

het verlangen naar mill riverHet verlangen naar Mill River

Genre: Roman

Auteur: Darcie Chan

Uitgever: Xander Uitgevers B.V.  

Jaar:2014

Isbn:9789401602037  

 

Na de dood van haar man leeft Mary McAllister in isolement in haar witte huis dat uitkijkt over het stadje Mill River. Haar contact met de buitenwereld is beperkt tot de post, de tv en het uitzicht vanuit haar raam. De inwoners van Mill River vinden het witte huis in de verte mysterieus en weinig mensen hebben Mary ooit ontmoet. Alleen de oude priester Michael O’Brien kent Mary – en ook haar geheim. Als dat eenmaal aan het licht komt, zal het leven van de inwoners van Mill River ingrijpend veranderen.
Het verlangen naar Mill River is een prachtig verhaal van overwinning op tragedie en een herinnering aan de waarde van vriendschap en liefde uit de meest onverwachte hoek.

Ontroerend en realistisch. Vol geweldige levenslessen en inspirerende personages.

Voor de lezers van Maeve Binchy

Mijn reactie van het boek *****

Gewoon dik verdiend vijf sterren,je hoeft bij dit boek niet na te denken want het leest erg makkelijk en als een trein.Ik zat vanaf de eerste pagina meteen in het verhaal en dat is erg prettig,het laat je ook niet meer los tot het eind .Het verhaal word steeds afgewisseld van het heden naar het verleden van Mary,zeker het verleden van mary sleepte mij helemaal mee en komt in het heden weer erg mooi tot zijn recht.Door wat Mary in het verleden heeft meegemaakt raakt ze totaal geisoleerd maar weet te over leven door de verhalen van de geweldige mensen uit Mill River.Ook zaten er nog hele mooie verrassingen in dit verhaal,ik kan niet anders zeggen dan dat dit boek bij mij erg veel verschillende emoties heeft los gemaakt en heb die ook gevoeld tijdens het lezen van dit boek.

bolklein

darcieDarcie Chan bracht Het verlangen naar Mill River zelf als e-book uit en veroverde hiermee in korte tijd een groot publiek. Ze investeerde duizend dollar in een marketingcampagne en verkocht uiteindelijk zevenhonderdduizend exemplaren. Dertig weken lang stond haar debuutroman op de bestsellerlijst van de New York Times en USA Today. Chan werkt aan haar tweede roman,

 

5 gedachten over “Het verlangen naar Mill River: Darcie Chan

Voeg uw reactie toe

  1. Een heerlijk boek om te lezen, maar alles net iets over de top. Het verhaal verteld over het leven in het heden en verleden van Mary uit Mill River. Het verleden gaat voornamelijk over Mary, die door een gebeurtenis in haar jeugd aan angststoornissen leidt. Dit beïnvloed haar hele leven. Ik vind dat deze angststoornis teveel invloed uitoefend op Mary haar leven. Ze leeft als een kluizenaar.
    Kan absoluut niet functioneren in het dagelijkse leven. Het heden gaat over de inwoners van Mill River. De dagelijkse beslommeringen in een klein dorp. Ook vind ik dat hier af en toe overdreven gereageerd word op bepaalde situaties. Al met al een mooi ontroerend boek, maar ik vind het niet echt realistisch. Voor mij 4*

  2. k heb het boek na 70 bladzijden weggelegd. Ik ergerde me vreselijk aan het dramatische gedrag van Mary MacCallister. Ze reageert onrealistisch overdreven en dat vind ik het verhaal negatief kleuren. Misschien geef ik het ooit nog een kans maar zoveel boeken zo weinig tijd.

    Marjon.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: